in

Ministerul Afacerilor Externe emite un avertisment pentru călătorii din Marea Britanie: noi reguli la graniță și cerința de a avea 31 GBP pe zi de ședereMinisterul Afacerilor Externe al Regatului Unit a emis un avertisment pentru toți turiștii britanici care plănuiesc să viziteze această țară. Într-un efort de a se asigura că toți turiștii respectă reglementările de ședere fără viză, autoritățile italiene au impus noi măsuri stricte la frontieră. Sunt condiții similare cu cele românilor în vremea când puteau circula pentru turism fără viză în UE.

Avertisment pentru toți turiștii britanici

Turiștii care ajung în Italia trebuie să fie pregătiți pentru controale suplimentare la frontieră. Autoritățile italiene vor putea solicita dovezi concrete ale planurilor de vacanță, inclusiv confirmarea rezervării la hotel și biletele de întoarcere sau de plecare. Mai mult, călătorii vor trebui să demonstreze că au asigurare de călătorie și resurse financiare suficiente pentru a acoperi costurile șederii lor.

Conform noilor reglementări, turiștii vor trebui să arate că dispun de cel puțin 36,67 EUR (aproximativ 31,22 GBP) pe zi de ședere în Italia. Pentru cei care călătoresc în grupuri, suma necesară este mai mică, de 26,33 EUR pe zi. Deși nu toți turiștii vor fi verificați, cei care nu pot demonstra disponibilitatea fondurilor necesare riscă să li se refuze intrarea în țară. „Dacă străinii nu pot dovedi disponibilitatea fondurilor necesare, li se va refuza intrarea de către autoritățile de frontieră”, avertizează site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Măsuri pentru siguranță

În plus față de cerințele financiare, Ministerul Afacerilor Externe a actualizat sfaturile de siguranță pentru turiștii britanici, avertizând asupra pericolelor naturale din sudul Italiei. „Există mai mulți vulcani activi în sudul Italiei. Planul național de urgență a fost actualizat pentru Muntele Vezuviu și Câmpurile Flegree, o zonă care rămâne activă și a suferit cutremure în 2024”, se arată în avertisment. Turiștilor li se recomandă să se informeze despre procedurile de urgență în caz de erupție vulcanică și să urmeze instrucțiunile autorităților locale.

► Un român stabilit în Marea Britanie îndeamnă conaționalii să se întoarcă acasă: „Nu mai e de stat aici” – VIDEO

Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Unit a sfătuit călătorii să se pregătească riguros înainte de a pleca spre Italia. Este esențial să aveți la îndemână toate documentele necesare, inclusiv
– Pașaport valabil.
– Confirmarea rezervării la hotel sau dovada adresei în cazul vizitării unei proprietăți private.
– Asigurare de călătorie.
– Bilet de întoarcere sau de plecare.
– Dovada fondurilor necesare pentru a acoperi costurile șederii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 24 In medie: 3.5]

Românul care a violat o femeie în Burnt Oak, prins de poliție datorită cardului pe care l-a folosit într-un magazin de pui

case uk rural

Prețul locuințelor din zonele rurale din Marea Britanie a depășit cu mult pe cel al caselor din orașele mari