in

Pentru prima dată în peste 40 de ani, se deschid pentru public Grădinile Castelului Windsor

Castelul Windsor, una dintre reşedinţele oficiale ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îşi va deschide grădinile sale pentru public, prima dată în peste 40 de ani.

Castelul Windsor este cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume. Împreună cu Palatul Buckingham și cu Palatul Holyrood din Edinburgh face parte din reședințele principale a monarhilor britanici din Casa de Windsor. Castelul este situat în centrul orașului Windsor din comitatul Berkshire, Anglia

Vizitatorii castelului, unde regina şi-a petrecut ultimele luni pe perioada măsurilor de restricţie impuse în Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19 înainte de a călători în Scoţia, vor putea face un tur al grădinii, creată în anii 1820, în weekend-uri în lunile august şi septembrie.

În grădină sunt plantate 3.500 de tufe de trandafiri în jurul unei fântâni centrale. Ea se mândreşte cu o istorie bogată care a servit gusturile diverse ale monarhilor de-a lungul secolelor. Grădina a fost iniţial creată pentru a oferi o privelişte plăcută din apartamentele regale de-a lungul faţadei estice a castelului.

Grădinile au fost remodelate ulterior de Regina Victoria şi Prinţul Albert în secolul al XIX-lea, deşi Prinţul Filip, soţul Reginei Elisabeta, este responsabil pentru aspectul actual al grădinii, datând din 1971.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, grădina a fost săpată complet pentru a se planta legume, a spus Richard Williams, curator al Castelului Windsor.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Virusul continuă să facă ravagii în România: 1.345 de noi îmbolnăviri şi 45 de decese în ultimele 24 de ore

TikTok va înfiinţa în Irlanda primul său centru de date din Europa, într-o investiţie de 420 de milioane de euro, sute de noi locuri de muncă