in

Situație critică la Birmingham, întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise începând de marți, 15 septembrie

Întâlnirile între prieteni sau familii vor fi interzise în Birmingham, al doilea oraș că mărime din Marea Britanie, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, au declarat vineri autoritățile locale, în condițiile în care epidemia ia amploare în toată țară, relatează AFP.

În Birmingham, un oraș cu 1,1 milioane de locuitori din centrul Angliei, rata contaminării cu COVID-19 a crescut de la 30,1 la 75 de cazuri la 100.000 de locuitori. “Începând de marți, 15 septembrie, locuitorii din Birmingham nu se vor mai putea întâlni cu alte familii, în interior sau în grădini private”, a avertizat consiliul local într-un comunicat.

“Știu că este dificil, mai ales când ne-am obișnuit să ne vedem prietenii și familia, dar este esențial să respectăm aceste reguli și să ne protejăm reciproc în față creșterii bruște a ratei de infecție”, a spus Ian Ward, care conduce Consiliul municipal din Birmingham.

Localnicii pot merge în continuare la cafenele, restaurante sau magazine, dar nu se pot întâlni cu persone din alte gospodării.

“Știu că este frustrant că puteți merge la pub dar nu să va vedeți familia, însă dovezile pe care le avem arată că rată infecției a crescut în principal din cauza interacțiunilor sociale, în special a adunărilor private”, a explicat Ward.

În față creșterii rapide a epidemiei de COVID-19 în țară, premierul britanic a anunțat săptămâna această interzicerea adunărilor la care participa mai mult de șase persoane provenite din gospodării diferite în Anglia.

Cel puțin 41.600 de persoane au murit în Marea Britanie că urmare a infectării cu noul coronavirus. Rată de replicare virală (“R”) se situează în prezent între 1 și 1,2, adică peste nivelul care duce la o accelerare a contaminarilor. În total, 3.539 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate vineri în Marea Britanie, conform cifrelor guvernamentale, cel mai mare bilanț zilnic după 17 mai.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șocant! Un voluntar din UK s-a îmbolnăvit după ce a fost vaccinat anti-COVID-19. „Nu mai puteam să mă mișc”

Șocant! Un voluntar din UK s-a îmbolnăvit după ce a fost vaccinat anti-COVID-19. „Nu mai puteam să mă mișc”

UE amenință Marea Britanie cu o blocadă alimentară? Premierul Boris Johnson a devenit ”neliniştit”