in

Bunicuța hoață a fost condamnată: românca de 60 de ani a furat diamante de 4,2 milioane de lire sterline în Londra

Condamnare în cazul româncei de 60 de ani acuzată ca a furat diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline în Londra

Condamnare în cazul pensionarei Lulu Lakatos, ”creierul” și pionul principal al unui jaf desprin din scenariile de la Holywood. Femeia, în vârsta de 60 ani, a fost găsită vinovată și condamnată la cinci ani și jumătate de închisoare pentru furtul de diamante în valoare de 4,2 milioane de lire sterline (Metropolitan police).

Românca s-a dat drept gemolog, trimisă a unor magnați ruși, expert în pietre preţioase, şi i-a păcălit pe proprietarii unui magazin de lux, Boodles, din Mayfair, aflat în inima Londrei, în 2016. Lakatos făcea parte dintr-o organizație infracțională internațională, iar Lulu Lakatos a jucat un rol principal în acest jaf.

Lulu Lakatos și Emma Barton în momentul furtului. Sursa: Metropolitan Police

Procurorii au declarat că este vorba despre furtul de acest gen de cea mai mare valoare comis vreodată în Marea Britanie

Începutul planului a fost plasat în 2016, când președintele Boodles, Nicholas Wainwright, a fost introdus unui ”prosper om de afaceri”, Simon Glas, colecționar de diamante, interesat să își completeze colecția de diamante.

Cei doi s-au întâlnit apoi la Monaco, iar lui Glas i-a fost introdus Alexander, presupus afacerist rus, pasionat și el de diamante. La această întâlnire au stabilit că vor finaliza tranzacția, iar în scena a intrat ”Anna”, gemolog.

Furtul

Cu o zi înainte de jaf, ”Anna”, specialist gemolog, a sosit în UK și s-a cazat la un hotel din Cricklewood, nord -vestul Londrei. În seara aceleiași zile, aceasta a fost surprinsă de camerele CCTV la o cafeanea, în compania a doi bărbați.

A doua zi, Lulu Lakatos s-a deplasat către Boodles, acolo unde avea programare pentru a analiza diamantele. Pe camerele de supraveghere sunt surprinși și 4 complici, care supravegheau zona din apropierea magazinului. Doar 2 dintre aceștia au fost identificați până în prezent.

Impostoare s-a prefăcut că evaluează diamantele, care erau ambalate individual, dar, așa cum s-a descoperit ulterior, aceasta înlocuia fiecare săculeț cu unul identic în care se aflau pietricele.

Martorul cheie, Emma Barton

Singura care a bănuit că ceva este în neregulă, a fost o colaboratoare a magazinului, Emma Barton, dar, stăpânirea de sine de care a dat dovadă Lakatos a reușit să o convingă că diamantele sunt de fapt la locul lor.

”Anna” a ieșit apoi din sediul Boodles unde era așteptată de 2 femei, cărora le-a predat diamantele, după care și-a schimbat hainele într-o toaletă publică și a dispărut.

Lulu Lakatos la ieșirea din Boodles și cele 2 complice neidentificate. Sursa: Metropolitan Police

Furtul a fost descoperit a doua zi

Proprietarul a descoperit abia a doua zi că a fost victima unui furt. Au fost în total 7 diamante, dintre care una singură în valoare de 2,2 milioane de lire sterline.

Doi dintre complici au fost și ei prinși și condamnați , Christophe Stankovic la 3 ani, iar Michael Jovanovic 8 ani.

A încercat să dea vina pe sora decedată

Procesul s-a desfășurat greoi, Lulu Lakatos fiind la un pas de a păcăli instanța. Aceasta a susținut că infracțiunea a fost comisă, în realitate, de sora ei mai mică, Liliana Lakatos, decedată în 2019. Emma Barton, martor cheie în acest caz, a înclinat să creadă acest lucru, dar capturile video și ceilalți martori din acest caz au ajutat la clarificarea situației.

Oliver Mosley, procurorul din acest caz, a remarcat ingeniozitatea româncei: ”A fost un plan extrem de sofisticat, foarte bine pus la cale. Cred că este cel mai mare furt comis de o singură persoană în această țară”.

Sentința primită de Lulu Lakatos, de 5 ani și 6 luni, va fi executată la una dintre închisorile din Londra.

Titluri similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Noile reguli de călătorie din România spre Anglia, valabile începând cu 2 august 2021

lista rosie

Marea Britanie rămâne în scenariul roşu! 40 de state sunt în total pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat