in

Soprană britanică obligată să își schimbe rochia din cauză că avea o ținută „provocatoare” pro-UE


Unei cântăreațe de operă din Marea Britanie i s-a cerut să-și schimbe ținuta inspirată de drapelul Uniunii Europene la un concert ținut la Royal Albert Hall din Londra, potrivit BBC.

Soprana Anna Patalong a cântat în șase spectacole ale concertului Classical Spectacular, desfășurat în perioada 21-24 martie, iar pentru recitalul de sâmbătă, artista a ales o rochia galbenă cu o eșarfă albastră și un colier cu stele, amintind de cele de pe steagul UE.

Însă, producătorul spectacolului, Raymond Gubbay ltd, a sfătuit-o pe soprană să poarte o altă rochie, deoarece costumația sa „lasă loc de interpretări greșite”.

Soțul artistei, baritonul Benedict Nelson, a susținut pe o rețea de socializare că soției sale i s-a spus să-și schimbe rochia, deoarece culorile au fost considerate „prea provocatoare”.

Producătorul a declarat pentru BBC că deși a primit o plângere de la un membru al publicului cu privire la îmbrăcămintea aleasă de soprană, aceasta nu a jucat un rol în decizia sa „de a o încuraja pe Patalong să aleagă o ținută diferită”.

Soțul sopranei a mai scris că în ziua anterioară un om a fost scos din sală din cauză că purta un tricou cu Uniunea Europeană.

Concertul Classical Spectacular, cu o istorie de 30 de ani, este „cel mai popular spectacol de muzică clasică din Marea Britanie”.

Rochia purtată de Patalong nu a fost însă singura modalitate prin care artista și-a arătat opțiunea pentru UE în timpul concertului de sâmbătă.

Soțul ei a distribuit un videoclip al sopranei cântând versurile de la „Rule Britannia” pe acordurile „Odei Bucuriei”, de Beethoven, imnul Uniunii Europene.

Tot sâmbătă, Patalong a fost una dintre sutele de mii de persoane care au mărșăluit în centrul Londrei cerând un al doilea referendum.
Parlamentari britanici cer să se renunțe la Brexit

Violență fără precedent pe străzile Londrei. Șase persoane înjunghiate în diferite zone ale orașului