in

Un militant ISIS, arestat pe aeroportul Stansted. Urma să ajungă la Bucureşti!

Un simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic, care învăţase să construiască o bombă după indicaţiile de pe internet a fost oprit de autorităţile britanice chiar înainte de a se urca într-o cursă aeriană spre Bucureşti. Acesta a declarat autoritaţilor britanice că intenţiona să se alăture ISIS, scrie Daily Mail. Avea bilet dus numai pentru Bucureşti.

Cubeyda Hassan Jama, 19, cetăţean finlandez de origine somaleză, a fost arestat pentru trei ani şi şase luni după ce şi-a folosit banii proveniţi dintr-un împrumut guvernamental necesar perioadei de studii din Anglia pentru a-şi lua bilet doar dus pentru o cursă RyanAir din Stansted spre Bucureşti. Nu este clar cum l-au depistat autorităţile în aeroport, însă este de bănuit că serviciile secrete au jucat un rol important. Cert este că a fost arestat de Poliţie.

Conform Daily Mail, tânărul, care studia Informatică la Universitatea Middlesex din Londra a fost obligat să coboare din avionul care urma să plece de pe aeroportul din Stansted din Londra spre Bucureşti, România.Poliţiştii au descoperit atunci, chiar asupra sa, ceea ce au numit „un ghid explicit de luptă în numele Daesh”, cotiere şi genunchiere, un încărcător solar, o trusă de prim ajutor, împreună cu două perechi de ochelari, ochelari de înot, șampon și o mașină de tuns barba.

Poliţiştii au mai descoperit şi o agendă în care erau scrise câteva pagini în limba arabă, iar cu ajutorul unui translator, s-a descoperit că pe una din pagini era scris şi jurământul de credinţă pentru liderul ISIS.

„Jur credinţă comandantului credincioşilor, marele Calif Abu Bakr al-Husseini al-Qurayshi al-Baghdadi. Pace şi binecuvântare acestuia!

Au urmat percheziţii în locuinţa sa din Thornton Heath, un cartier din capitala londoneză, unde s-au descoperit mai multe elemente care indică dorinţa bărbatului de a se alătura teroriştilor: o listă cu locuri de muncă în cadrul ISIS (asistent, bucătar, mecanic, profesor, antrenor de fitness) şi instrucţiuni pentru construirea unei bombe.

În laptopul suspectului au fost găsite, de asemenea, înregistrări video macabre cu execuţiile IS, o listă de echipamente recomandate de jihadişti, un folder numit „Sacrificiu de sine” şi cartea ‘Hijrah to Islamic State’, un material care furniza informaţii detaliate despre aderarea la ISIS.

Suspectul susţine ca destinaţia finală ar fi fost Siria, însă acesta avea bilet de avion doar până la Bucureşti.

Sursa: Evenimentul Zilei

Foto: Daily Mail

CITITI MAI MULT:

La scurt timp după atacul terorist din Istanbul, ISIS dezvăluie harta “unităţilor sub acoperire” din întreaga lume

O adolescentă britanică a fost ţinută în cuşcă de tatăl ei musulman, pentru că nu s-a supus regulilor islamice

Agenția de Informații a SUA: ISIS pregătește atentate în Marea Britanie

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reţetă dulce: Eclere

Simona Halep și Monica Niculescu s-au calificat în semifinale la Montreal