in

Wizz Air desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzieri pentru al treilea an consecutiv

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzieri ale zborurilor din Marea Britanie pentru al treilea an consecutiv. Potrivit unei analize a datelor Autorității pentru Aviația Civilă (CAA) efectuată de agenția de știri PA, întârzierea medie a zborurilor acestei companii aeriene low-cost a fost de 31 de minute și 36 de secunde în 2023.

Ryanair, Wizz Air, easyJet, Jet2, TUI și British Airways. Cele mai recente reguli privind bagajele de mână

Cea mai proastă companie aeriană pentru întârzieri

Așadar Wizz Air este pe primul loc la întârzieri. Turkish Airlines s-a clasat pe locul al doilea pentru cea mai slabă performanță la timp anul trecut, cu o întârziere medie de 28 de minute și 36 de secunde. Wizz Air spune că a făcut „îmbunătățiri semnificative”, dar a recunoscut că „mai este mult de lucru”.

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru întârzierile zborurilor la plecare din Marea Britanie

Analiza a inclus toate plecările programate și charter de pe aeroporturile din Marea Britanie ale companiilor aeriene care operează peste 2.500 de zboruri. Următoarele cele mai proaste companii aeriene pentru întârzieri au fost:

• Tui – 28 minute 24 secunde
• Air India – 28 minute 12 secunde
• Compania turcă low-cost Pegasus Airlines – 25 minute 6 secunde
• Air Portugal – 23 minute 48 secunde
• Vueling – 23 minute 6 secunde
• Elveția – 22 minute 48 secunde
• Air Canada – 22 minute 6 secunde
• BA – 21 minute 36 secunde

Transportatorul irlandez Emerald Airlines a înregistrat cea mai bună performanță anul trecut, cu o întârziere medie de doar 13 minute și șase secunde, Virgin Atlantic pe locul doi, cu 13 minute și 42 de secunde. Întârzierea medie pentru toate zborurile a fost de 20 de minute și 42 de secunde, în scădere față de 23 de minute în 2022, potrivit sky news.

Ryanair, Wizz Air, Jet2, easyJet și TUI. Lista articolelor interzise în bagajul de mână în 2024

Număr record de pasageri la Wizz Air

Operațiunile Wizz Air din Marea Britanie deservesc aeroporturile Aberdeen, Birmingham, Gatwick, Glasgow, Leeds, Liverpool și Luton. În ciuda punctualității sale slabe din Marea Britanie, compania aeriană – care operează în Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și alte părți ale Asiei – a înregistrat un număr record de 62 de milioane de pasageri în anul până la sfârșitul lunii martie – în creștere cu peste o cincime față de totalul de 51,1 milioane în ultimele 12 luni.

În aceeași perioadă, Wizz Air a înregistrat un profit înainte de impozitare de 341,1 milioane de euro (290,4 milioane de lire sterline), deoarece veniturile sale din vânzările de bilete per loc disponibil au crescut cu 11,2% față de an, ceea ce a fost similar cu creșterile tarifelor din întreaga țară în sectorul companiilor aeriene.

Rory Boland, editor al revistei Which? Travel, a declarat: „Aceste ultime cifre de întârziere nu vor fi o surpriză pentru călători, care se află în situația scandaloasă de a plăti sume record pentru tarifele aeriene și de a primi în schimb servicii nesigure”.

El a adăugat: „Este timpul ca companiile aeriene să se unească și să înceapă să ofere serviciile pentru care plătesc clienții lor – inclusiv să se asigure că investesc corespunzător în echipele lor de servicii pentru clienți. Când apar întârzieri și anulări, nu poate exista nicio justificare pentru care companiile aeriene să nu își îndeplinească obligațiile legale – inclusiv rambursarea promptă sau redirecționarea clienților și asigurarea faptului că li se oferă mese și cazare după cum este necesar”.

Ce-a pățit un român care și-a luat bilet la Wizzair pe ruta Iași- Londra: „O astfel de companie merită să dispară”

„Provocări operaționale extraordinare”

Wizz Air a fost clasată ca cea mai proastă companie aeriană pentru satisfacția pasagerilor într-un raport anual al Which? publicat în februarie, respondenții la sondaj acordându-i o medie de o stea din cinci posibile pentru serviciul clienți și confortul scaunelor.

O purtătoare de cuvânt a Wizz Air a declarat: „În 2022, la fel ca toate companiile aeriene din Europa, Wizz Air s-a confruntat cu provocări operaționale extraordinare determinate în principal de mediul extern. De atunci, am investit peste 90 de milioane de lire sterline pentru a stabiliza operațiunile, a reduce numărul de întârzieri și a oferi clienților o experiență mai bună. Deși am văzut îmbunătățiri semnificative în 2023, mai era de făcut. Ajutarea clienților noștri să ajungă la destinație este prioritatea noastră numărul unu și vom continua să investim în serviciile noastre pentru a ne asigura că ajung acolo la timp.”

Ea a adăugat că performanța actuală a companiei aeriene este „printre cele mai puternice din întreaga industrie”, cu un record de punctualitate care este „cel mai ridicat dintre concurenții noștri direcți” și „cea mai bună rată de finalizare a zborurilor din întreaga Europă”.

Acțiune de constrângere

În ianuarie, CAA a declarat că acțiunea sa împotriva Wizz Air a determinat compania aeriană să plătească un total de 1,2 milioane de lire sterline pasagerilor din Marea Britanie ale căror cereri financiare au fost reevaluate după ce au fost inițial respinse.

Acestea au inclus plăți de bani datorate pentru cheltuieli precum zboruri de înlocuire, mâncare și camere de hotel în timpul întreruperii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

canibals car

Atenție la ”canibalii auto”, fenomenul i-a amploare tot mai mult în Marea Britanie: vă puteți găsi mașina demontată

Milioane de clienți ai acestei bănci vor primi un bonus de 100 de lire sterline începând de astăzi