in

Britanicii ar putea legaliza canabisul? „Ar aduce sute de milioane de lire sterline la buget”

Un studiu comandat de fostul vice-premier Nick Clegg și dezvăluit de The Independent arată că o reglementare a consumului de canabis ar putea aduce venituri fiscale notabile și ar duce chiar la o economie în ceea ce privește serviciile publice.

Studiul, realizat de Institutul pentru Cercetare Economico Socialăde la Universitatea din Essex,a arată că mai mult de două milioane de persoane din Marea Britanie au folosit, anul trecut, canabis.Astfel, câștigul statului în cazul în care canabisul ar fi tratat în același mod cu tutunul, s-ar situa între 500 de milioane și 800 de milioane de lire sterline pe an.

Purtătorul de cuvânt al departamentului de sănătate al Partidului Liberal Democrat, Norman Lamb, a declarat că este necesară o nouă abordare a consumului de canabis.

De asemenea, fostul ministru conservator, Peter Lilley, a spus că ar trebui legalizat consumul de canabis, cel puțin pentru uz medicinal. El le-a spus parlamentarilor: “Chiar regina Victoria ar fi consumat canabis pentru a calma durerile menstruale și, dacă este o valoare victoriană, atunci cu siguranță poate fi ceva mai disponibilă pe scara larga.”

Lilley a mai afirmat: “Interzicerea canabisului conduce consumatorii de droguri ușoare la consumul de droguri puternice. Numai prin asigurarea înființării unor puncte de vânzare legale de canabis putem rupe contactul dintre consumatorii de canabis și ceea ce îi împinge spre cocaina, crack și heroină.”


Operațiunea Trivium: Doi români arestați pentru trafic de droguri. Aveau portbagajul plin cu canabis

Rețete cu marijuana, noua “fiţă” din gastronomia internaţională

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident teribil în Italia: un mort și șase răniți. Se întorceau din România

Votul prin corespondență, la URGENȚĂ