in

Povestea Tomisului – de la antic până la laser

povestea tomisului

Primul sezon estival fără restricții este pe sfârșite, la fel și timpul rămas până la spectacolul „Tomis – Luminile Istoriei“, ultimul și spunem noi cel mai important eveniment dedicat Constanței și Dobrogei din această vară.

După o lungă perioadă de pregătiri, măsurători la milimetru, schițe, regii, antrenamente și scenarii pentru ca totul să iasă perfect, spectacolul „Tomis – Luminile istoriei“ este aproape gata de pus în scenă pentru a-i încânta pe constănțenii și turiștii care vor fi prezenți în Piața Ovidiu pe 27 august.

„De aproape două luni lucrăm la repetiții, la scenariu, la absolut tot ce înseamnă acest eveniment. Mai important este că în spatele lui se află o echipă de aproape o sută de profesioniști, oameni pregătiți în domeniu, oameni capabili, care își fac treaba așa cum trebuie și suntem convinși că va ieși un spectacol cu adevărat memorabil“ – Jean Vlad, organizator „Tomis – Luminile istoriei“.

Anticul și modernul, simbolistica și echipamentele ultra moderne, trecutul și viitorul nostru se vor îmbina de această dată într-o armonie deloc întâmplătoare și vor da astfel naștere unuia dintre cele importante spectacole de new art media care au avut loc la malul mării, între zidurile fostei Cetăți Tomis.

„Music Crossing County” – 14 concerte în Constanța, Costinești, Techirghiol, Mangalia, Ovidiu, Peștera, Năvodari

Maparea video sau video mapping-ul este un mediu nou, inovator care combină proiecția imaginilor pe diferite obiecte sau clădiri, cu iluzia optică. Această tehnologie de proiecție video are la bază proiectoare profesionale și software specializat care transformă orice obiect sau spațiu într-un mediu virtual interactiv, oferind astfel o experiență inedită spectatorilor. Această tehnologie este atât prezentul, cât și viitorul, fiind un curent new media la nivel internațional, una dintre cele mai apreciate noi tehnologii și creații artistice.

„Evenimentul acoperă o gamă variată de gusturi, are o poveste interesantă în spate, este plin de culoare, de sunet și de emoție. Nu avem nici o îndoială că întregul spectacol nu se va bucura de aprecierea publicului. Și spun asta pentru că știu ce presupune realizarea lui. Vorbim despre dansatori cu foc care vor crea simula lupte din trecutul nostru folosind bile și săbii de foc.  Vom avea și dansatori acrobați, care vor dansa pe fațada Muzeului de istorie, suspendați la înălțime, lasere, echipamente ultra moderne pentru video mapping și proiecții laser, instalații de fum, cu ajutorul cărora, dar și a altor efecte, vom crea un «tunel al timpului» foarte spectaculos. În cazul de față, al celor peste 2500 de ani de istorie ai Cetății Tomis și ai Dobrogei în special. Iar acestea sunt doar câteva dintre elementele care vor alcătui întregul eveniment. Celelalte vor fi descoperite doar venind în Piața Ovidiu, pe 27 august.“ – Jean Vlad, organizator „Tomis – Luminile istoriei.

Conținutul de videomapping de pe 27 august este un spectacol care îmbină divertismentul cu o componentă culturală – aduce în prim plan istoria vs prezentul, trecutul antic al Tomisului alături de prezentul modern și tehnologizat, și o viziune artistică a viitorului, povestea de peste 2.500 de ani a orașului Tomis spusă de nimeni altul decât Publius Ovidius Naso, „adus la viață“ prin proiecții speciale din spectacolul Tomis – Luminile Istoriei.

Și pentru ca spectacolul să fie total și să satisfacă absolut toate gusturile, seara se va încheia cu un super concert susținut de The Motans. Cu acest prilej, Denis Roabeș promite să îi poarte pe ritmurile muzicii pe toți prezenți într-o incursiune cu suflet și către suflet.

„Tomis – Luminile Istoriei“ este un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidian finanțat de către Consiliului Județean Constanța.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Greenford, bărbat de 80 de ani înjunghiat mortal pe scuterul de mobilitate în vestul Londrei. Victima strângea fonduri pentru Ucraina

facturi energie

Două treimi din familiile din Marea Britanie ar putea fi în ”sărăcie energetică” până în ianuarie