in

Cozi lungi la pașapoarte în Marea Britanie, familii obligate să-și anuleze călătoriile: 500.000 în așteptare 

Cozi lungi la pașapoarte în Marea Britanie familii obligate să-și anuleze călătoriile: 500.000 în așteptare 

Multe familii din Marea Britanie se confruntă cu perspectiva de a fi nevoite să își anuleze planurile de vacanță pentru jumătatea semestrului, deoarece întârzierile continue ale Biroului de Pașapoarte pun în pericol călătoriile în străinătate, scrie The Guardian.

Vacanța intersemestrială de vară începe luni pentru o mare parte din Regatul Unit, dar o serie de cereri de pașapoarte a provocat întârzieri de luni de zile, iar unele persoane sunt pe cale să își rateze rezervările de vacanță.

Cel mai recent sfat al Biroului pentru pașapoarte este de a acorda 10 săptămâni pentru procesarea formularelor, din cauza creșterii numărului de cereri după ridicarea restricțiilor de izolare – dar multe persoane încă așteaptă pașapoartele pe care le-au comandat când perioada estimată de procesare era mult mai scurtă.

Cozi lungi la pașapoarte în Marea Britanie, 500.000 așteaptă să fie emise

S-a evidențiat problema întârzierilor la întrebările primului ministru miercuri, spunând că există 500.000 de pașapoarte care așteaptă să fie emise. “Asta înseamnă potențial o jumătate de milion de oameni care își fac griji dacă vor putea pleca în această vară”, a declarat el în Camera Comunelor.

În replică, Boris Johnson a insistat că guvernul “a crescut masiv viteza cu care Biroul de Pașapoarte livrează”, spunând că “din câte știu eu” toată lumea își primește pașapoartele în termen de patru până la șase săptămâni.

Londra a fost numit al doilea cel mai scump oraș din lume în care să locuiești. Cu ce datorii rămâi la sfârșitul lunii

5 milioane de persoane și-au amânat cererile din cauza pandemiei

Biroul pentru pașapoarte a declarat că sunt cozi lungi, 5 milioane de persoane și-au amânat cererile din cauza pandemiei, ceea ce a dus la o întârziere de aproximativ 10 săptămâni.

Cu toate acestea, a precizat că pașapoartele sunt primite în termen de șase săptămâni în 90% din cazuri și că se află încă în procesul de angajare a celor 700 de noi membri ai personalului pe care s-a angajat să îi recruteze în aprilie.

Un purtător de cuvânt al Biroului pentru pașapoarte a declarat: “Din aprilie 2021, am declarat în mod clar că oamenii ar trebui să permită până la 10 săptămâni atunci când solicită pașaportul pentru a lua în considerare cererea crescută, care a văzut că 5 milioane de persoane și-au întârziat cererea de pașaport din cauza pandemiei.

“Cele mai recente cifre arată că 90% au fost finalizate în termen de șase săptămâni. Dar nu putem compromite controalele de securitate, iar oamenii ar trebui să depună cererea cu suficient timp înainte de a călători.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

economia firme uk

Marea Britanie, ”bombă cu ceas”: aproape o jumătate de milion de firme riscă să dea faliment în câteva săptămâni

copil frigider anglia

Cuplu britanic nevoit să-și bage copilul mort în frigider: ”Nimeni în spital dispus să aibă grijă de el”