in

Prețurile caselor din Marea Britanie cresc cu 11% pe an, în ciuda crizei costului vieții iar chiriile au ajuns la niveluri record

Prețurile caselor din Marea Britanie cresc cu 11% pe an, în ciuda crizei costului vieții iar chiriile au ajuns la niveluri record.

Piața imobiliară din Marea Britanie a rămas dinamică în luna iulie, creșterea prețurilor accelerându-se la o rată anuală de 11%, potrivit celei mai mari societăți de construcții din țară, scrie The Guardian.

Prețul mediu al unei locuințe a fost de 271.209 lire sterline luna trecută, în creștere cu 0,1% față de iunie, dacă se iau în considerare efectele sezoniere, și a 12-a creștere lunară consecutivă, a declarat societatea de construcții Nationwide. Acest lucru a dus variația anuală la 11%, de la 10,7%.

Pe de altă parte, potrivit site-ului imobiliar Rightmove, chiriile se află la niveluri record. Chiriile medii solicitate în afara Londrei au atins un nou record de 1.126 de lire sterline pe lună în al doilea trimestru.

Chiriile din Marea Britanie cresc până la cel mai înalt nivel din istorie

Prețurile caselor din Marea Britanie cresc cu 11% pe an

Piața a fost surprinzător de puternică de-a lungul pandemiei Covid și în ciuda agravării crizei costului vieții. Ea a fost stimulată de o piață puternică a locurilor de muncă, de o lipsă persistentă de proprietăți pe piață și de o “cursă pentru spațiu” pe fondul creșterii numărului de persoane care lucrează la domiciliu.

“Piața imobiliară și-a păstrat un grad surprinzător de dinamism, având în vedere presiunile tot mai mari asupra bugetelor gospodăriilor din cauza inflației ridicate, care a dus deja încrederea consumatorilor la minime istorice”, a declarat economistul șef al Nationwide, Robert Gardner.

“Deși există semne timide de încetinire a activității, cu o scădere a numărului de aprobări de credite ipotecare pentru achiziția de locuințe în luna iunie, acest lucru nu s-a reflectat încă în creșterea prețurilor.

Gardner a spus că cererea continuă să fie susținută de condițiile puternice de pe piața forței de muncă, în care rata șomajului rămâne aproape de minimul ultimilor 50 de ani, iar numărul de locuri de muncă vacante este aproape de maximele record. “În același timp, stocul limitat de locuințe de pe piață a contribuit la menținerea presiunii în sus asupra prețurilor locuințelor”, a adăugat el.

Se așteaptă totuși ca piața să încetinească

Nationwide și alți experți se așteaptă totuși ca piața să încetinească, deoarece presiunea asupra bugetelor gospodăriilor se va intensifica în trimestrele următoare, iar inflația va ajunge la două cifre în această toamnă.

Alte creșteri ale ratei dobânzii de la Banca Angliei vor răci, de asemenea, piața dacă se vor transmite la ratele ipotecare, fiind de așteptat ca BoE să anunțe o nouă creștere joi.

Tranzacțiile în numerar reprezintă puțin peste o treime din toate tranzacțiile, cu 35%, reflectând parțial îmbătrânirea populației în care tot mai multe persoane își dețin locuințele în proprietate. Dar proprietățile cumpărate pentru investiții, cum ar fi casele de vacanță sau apartamentele de tip buy-to-let, reprezintă, de asemenea, un element important al pieței de numerar.

Chirii la pret record

De asemenea, achizițiile de locuințe pentru cumpărarea unei locuințe care implică un credit ipotecar rămân la un nivel mai ridicat decât cel de dinaintea pandemiei. “Sentimentul este probabil încurajat de faptul că cererea de închiriere rămâne puternică, cu o presiune în creștere asupra chiriilor, ceea ce poate încuraja proprietarii să intre pe piață, în special dacă văd proprietatea ca pe o protecție împotriva inflației”, a declarat Gardner.

Potrivit site-ului imobiliar Rightmove, chiriile se află la niveluri record. Chiriile medii solicitate în afara Londrei au atins un nou record de 1.126 de lire sterline pe lună în al doilea trimestru.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Cei mai periculoși criminali din Londra închiși în iulie, între ei este și un român

nunta vaslui

Familie din Marea Britanie, nuntă-spectacol pe o stradă din Vaslui: ”Da’ ce! Am spânzurat pe cineva? Aşa-i în România!”