in

Familie din Marea Britanie, nuntă-spectacol pe o stradă din Vaslui: ”Da’ ce! Am spânzurat pe cineva? Aşa-i în România!”

Familie din Marea Britanie, nuntă-spectacol pe o stradă din Vaslui: ”Da’ ce! Am spânzurat pe cineva? Aşa-i în România!”. Locatarii blocurilor din zonă au chemat Poliţia după ce organizatorii unei nunţi au montat un cort pe o alee destinată trecătorilor, iar o fanfară le-a scos peri albi.

A fost scandal la Vaslui, duminică, 31 iulie. Locatarii blocurilor din vecinătatea bisericii Sfânta Parascheva au fost nevoiţi să suporte ore în şir vacarmul asurzitor al unei fanfare chemată de organizatorii unei nunţi, o familie stabilită în Marea Britanie, scrie Vremea Nouă.

După 40 de minute de cântat a apărut şi un echipaj de Poliţie, în urma unei reclamaţii primite de la locatarii din zonă. Poliţiştii au fost primiţi pe melodia “Marşul”, ca şi cum erau musafirii de onoare aşteptaţi.

Citește și: Doi englezi au cumpărat un sat întreg în Franța cu 26.000 de euro, în Marea Britanie trăiau într-o rulotă

Familie din Marea Britanie, nuntă-spectacol pe o stradă din Vaslui

La un semn al organizatorului, fanfara a încetat să mai chinuie urechile locatorilor, iar pe fundal a început să se audă în surdină “Tatăl Nostru”, de la biserica aflată la o sută de metri de blocul nuntaşilor.

După o scurtă discuţie, oamenii legii au realizat că organizatorii evenimentului interpretaseră eronat un act emis de Poliţia Locală din Vaslui, prin care li se aducea la cunoştinţă să nu tulbure ordinea şi liniştea publică şi nicidecum să instaleze un cort pe alee şi să cheme o fanfară, care a creat o zarvă de nedescris.

Poliţiştii, însoţiţi şi de un echipaj al Jandarmeriei, s-au chinuit minute bune, fără succes, să îi convingă pe organzatori să ia cortul de pe alee şi să trimită fanfara acasă.  

“Ce fac cu toţi oamenii aceştia? Am făcut o masă, o să vină acuşi şi cameramanul. Ce să fac? Opresc distracţia la oameni?! Au cheltuit nişte bani (n.r. cel mai probabil mirii) şi noi”, le-a spus sec poliţiştilor o femeie, una dintre organizatorii evenimentului, scrie Vremea Nouă.

Un alt participant la nunta organizată ad-hoc între blocuri a comentat zeflemitor: „Uite vine şi Jandarmeria, băi! Câte echipaje…. E o intervenţie puternică, deci cheamă toată Poliţia. Că, deh! E o intervenţie puternică!”.

Da’ ce! Am spânzurat pe cineva? Aşa-i în România!

Da’ ce! Am spânzurat pe cineva? Aşa-i în România! Uite cum e în România! Bă (n.r. adresându-se mulţumii). Cine a sunat? Cui nu-i convine, acolo la Poliţie, ce facem noi aici? Avem foaie la mână! Care-i duşmanul acela? Vin şi eu o dată pe an acasă şi mă trezesc cu reclamaţii. Daţi-o dracului de treabă!”, s-a dezlănţuit o femeie, una dintre organizatorii nunţii.

Între timp, poliţiştii i-a explicat soţiei organizatorului că hârtia „pe care o au la mână” nu este o autorizaţie, ci doar un document care le permite acea adunare, cu condiţia să nu tulbure liniştea publică.

Le-au aplicat un avertisment verbal, avertizându-i că dacă vor fi nevoiţi să revină, vor fi sancţionaţi contravenţional. Organizatorii i-au ignorat complet, dovadă că, până să urce în maşini, le-au cerut muzicanţilor din fanfară să îşi reia programul, astfel că autospecialele de Poliţie şi Jandarmerie s-au retras în ritmuri lăutăreşti, spre disperarea locatarilor din zonă.

Încă o oră şi jumătate a durat vacarmul creat de fanfară, iar poliţiştii nu au mai revenit. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui a precizat ulterior că organizatorii nunţii au fost sancţionaţi contravenţional.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4]

house price uk

Prețurile caselor din Marea Britanie cresc cu 11% pe an, în ciuda crizei costului vieții iar chiriile au ajuns la niveluri record

Interlop român condamnat la 11 ani de închisoare în Marea Britanie. Cum a fost prins