in

Crește riscul de sclavie modernă în fermele britanice, guvernul vrea să ridice plafonul pentru lucrătorii străini în agricultura sezonieră

Știri UK: Mai multe persoane vor fi expuse riscului de sclavie modernă în fermele britanice dacă se va ridica limitarea vizelor pentru lucrătorii sezonieri, au avertizat experții în drepturile muncii.

Liz Truss a semnalat că intenționează să ridice plafonul pentru lucrătorii străini în agricultura sezonieră, ca parte a unei revizuiri a vizelor pentru a aborda problema lipsei de forță de muncă, scrie The Guardian.

Propunerile vin într-un moment în care Marea Britanie nu are un comisar care să analizeze riscurile de sclavie modernă din politicile guvernamentale.

Crește riscul de sclavie modernă în fermele britanice

Sara Thornton, care a fost comisar până în luna aprilie a acestui an, a declarat că guvernul “trebuie să se ocupe de potențialul de abuz al lucrătorilor și de pericolul de îndatorare” înainte de a extinde în continuare sistemul de lucrători sezonieri.

Thornton, în prezent profesor de politici privind sclavia modernă la Universitatea din Nottingham, a adăugat: “Trebuie să fim foarte atenți. Înțeleg de ce vor să facă acest lucru, dar acești lucrători vor fi vulnerabili.

“Trebuie să ne asigurăm că nu sunt supuși unor taxe de recrutare, trebuie să ne asigurăm că nu vin aici în sclavie pentru datorii și că au posibilitatea de a avea un contract în propria lor limbă și de a semnala preocupările.”

Sistemul de lucrători sezonieri a fost deja extins rapid, cu aproximativ 40.000 de vize emise în acest an, față de doar 2.500 în cadrul proiectului său pilot din 2019.

Lira sterlină s-a prăbuşit la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani. „Va ajunge la paritate cu dolarul”

Brexitul și războiul din Ucraina aduc lucrători din țări mai îndepărtate.

Aceștia au mai puține protecții ale muncii decât în Europa. Experții spun că, de asemenea, costul ridicat al zborurilor și al vizelor crește riscul de îndatorare, chiar și în situațiile în care nu se percep alte taxe de exploatare.

The Guardian a dezvăluit luna trecută că lucrătorii indonezieni care sosesc în cadrul programului de lucrători sezonieri au declarat că au datorii de până la 5.000 de lire sterline pentru un sezon de cules de fructe în Kent. O investigație a Autorității pentru abuzuri de muncă și abuzuri de muncă (Gangmasters and Labour Abuse Authority – GLAA) este în curs de desfășurare.

Propunerea de extindere a programului vine în contextul în care organismul de supraveghere însărcinat cu supravegherea acestuia și-a redus bugetul, iar inspecțiile pe care le efectuează asupra furnizorilor de forță de muncă actuală sunt la un nivel minim istoric.

GLAA a finalizat doar 12 inspecții din cei peste 1.000 de deținători de licențe pentru a verifica conformitatea până în luna august a acestui an, a aflat The Guardian. A avut nevoie în medie de mai mult de 10 luni pentru a finaliza inspecțiile de conformitate ale furnizorilor de forță de muncă în ultimul an financiar, nereușind să-și atingă propriile obiective.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

imobiliare uk

Prețurile locuințelor din Marea Britanie vor scădea cu cel puțin 10%, dobânzi enorme la credite

Familia regală: cauza morții reginei confirmată prin certificatul de deces semnat de prințesa Anne