in

Moneda Regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită înainte de a intra în circulație, programată la sfârșitul anului

Știri UK: Noul monarh este reprezentat cu fața spre stânga pe noile modele de monede ale Monetăriei Regale, în sens opus față de cel al Reginei Elisabeta a II-a. Efigia oficială a regelui Charles al III-lea este pe o monedă de 50 de pence și alta de 5 lire sterline, care o comemorează pe regina Elisabeta a II-a, scrie The Guardian.

Monograma oficială a regelui Charles al III-lea a fost lansată de palat, împreună cu patru timbre cu portrete ale reginei

Moneda Regelui Charles al III-lea

Un nou design pe 50 de pence cu imaginea regelui Charles al III-lea a fost dezvăluit de Monetăria

Regală și va intra în circulație până la sfârșitul anului. Între timp, o gamă specială de monede comemorative pentru Regina Elisabeta a II-a va fi lansată luni la ora 9:00. Portretul lui Charles va apărea pe o coroană de 5 lire sterline și pe o monedă de 50 de pence care o celebrează pe regină.

Nicola Howell, directorul comercial al Monetăriei Regale, a declarat pentru agenția de presă PA: “Ne așteptăm ca amatorii să înceapă să poată primi gama comemorativă din octombrie, iar apoi ne așteptăm ca moneda circulantă comemorativă de 50p să apară la restul oamenilor probabil din decembrie”.

Efigia regelui, care a primit aprobarea personală a lui Charles, a fost creată de sculptorul Martin Jennings, a precizat Monetăria. Așa cum este tradiția, portretul regelui va fi orientat spre stânga, în direcția opusă celei a reginei Elisabeta a II-a.

Chris Barker, de la Muzeul Monetăriei Regale, a declarat “Charles a urmat acea tradiție generală pe care o avem în monedele britanice, care merge înapoi până la Charles al II-lea de fapt, conform căreia monarhul este orientat în direcția opusă față de predecesorul său”.

Monetăria regală e in Țara Galilor

Inscripția latină care înconjoară efigia sună astfel: “:: CHARLES III :: D :: G :: REX :: F :: D :: 5 POUNDS :: 2022”, care se traduce prin: “Regele Charles al III-lea, prin harul lui Dumnezeu, apărător al credinței”.

Desenul va începe să apară pe monedele circulante și comemorative produse în lunile următoare.

Monetăria Regală, cu sediul în Llantrisant, în sudul Țării Galilor, a reprezentat familia regală pe monede de peste 1.100 de ani, documentând fiecare monarh de la Alfred cel Mare încoace.

Anne Jessopp, directorul general al Monetăriei, a declarat: “Monetăria Regală a primit încrederea de a realiza monede cu efigia monarhului de peste 1.100 de ani și suntem mândri să continuăm această tradiție în timpul domniei regelui Charles al III-lea.

“Este un privilegiu să sculptăm prima efigie oficială a Majestății Sale și să primim aprobarea personală a acestuia pentru design. Portretul a fost sculptat după o fotografie a regelui și a fost inspirat de efigiile iconice care au împodobit monedele britanice de-a lungul secolelor.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Familia regală: cauza morții reginei confirmată prin certificatul de deces semnat de prințesa Anne

greva uk

Cea mai mare grevă feroviară din ultimele decenii oprește majoritatea trenurilor din Marea Britanie