in

Tabără de români din centrul Londrei, evacuată de poliție

O tabără de imigranți români și bulgari dintr-un cartier de lux din centrul Londrei a fost evacuată de polițiști, alertați de faptul că rata infracționalității în zonă a crescut considerabil.

Bărbați, femei și copii care locuiau în tabăra de corturi ridicată în apropiere de Marble Arch au fost somați de polițiști să părăsească zona.

Oamenii s-au conformat, și-au adunat lucrurile și au mutat tabăra pe Park Lane, nu departe de locul în care se aflau inițial. Au părăsit tabăra împingând coșuri de cumpărături pline cu oale, tigăi, un acordeon, dar și un televizor cu plasmă.

Unul dintre aceștia este, Dan, care speră să vândă obiectele „cu câteva sute de lire”. El mărturisește că nu are un loc de muncă, bani sau mâncare, însă nu vrea să se întoarcă în România, potrivit The Sun.

Din anul 2017, Guvernul britanic nu mai poate să trimită persoanele fără adăpost înapoi în țările de origine, din cauza unei decizii a Înaltei Curți de Justiție de la Londra care prevede că o astfel de măsură este ilegală, deoarece contravine libertății de mișcare din UE.

Rata infracționalității în zonă a crescut considerabil de când a apărut tabăra imigranților români și bulgari, spun polițiștii. 

Proprietarul unui magazin din zonă acuză că unui client i s-a furat un ceas în valoare de 250.000 de lire de la mână.

În ultimul an, în zonă au avut loc 872 de infracțiuni violente sau de natură sexuală și câte un jaf zilnic, au anunțat autoritățile britanice.

Doi cerșetori din România au primit interdicție să mai intre în Suffolk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cea mai veche companie de turism din lume este în FALIMENT. Sute de mii de turiști, blocați pe tot globul

Fără permis și fără asigurare, ucide o tânără și rănește alte două persoane într-un accident groaznic