in

Trafic ilegal cu câini din România în Marea Britanie. Ținuți în condiții îngrozitoare în portul Dover

O asociație de protecție a animalelor din Marea Britanie a salvat zeci de câini care erau vânduți ilegal în timpul măsurilor de izolare, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Mai mulți câini au fost salvați dintr-o autoutilitară, în portul Dover, unde erau ținuți în condiții groaznice, acoperiți de ulei de motor, transmite The Mirror.

Cei trei pui de bishon maltez, doi havanezi și un bichon frize, în vârstă de aproximativ 11 săptămâni, au fost găsiți într-o stare îngrozitoare și suferind de diaree.

Toți au trebuit spălați și curățați pentru a scăpa de ulei și sunt acum în grija „Dogs Trust” și vor fi plasați unor persoane responsabile atunci când vor fi pe picioarele lor.

Asociația a îndemnat oamenii să fie conștienți că există multe riscuri în momentul în care vor să-și cumpere un câine prin intermediul internetului.

România „exportă” maidanezi în Marea Britanie. Câți câini comunitari au ajuns în Regatul Unit

De asemenea, cererea pentru câini a crescut în timpul pandemiei și au fost salvați zeci de pui de contrabandă, care ar fi trebuit să ajungă la diverși cumpărători necunoscuți din Marea Britanie.

Animalele ar fi aduse ilegal din România, în ciuda restricțiilor impuse în Marea Britanie.

„Este descurajator faptul că noi continuăm să vedem că animalele sunt aduse ilegal în țară, adesea în condiții groaznice, pentru a obține profituri uriașe. Deși suntem în plină pandemie, acești vânzători vor continua să folosească toate trucurile pentru a-i înșela pe iubitorii de câini”, a transmis un medic veterinar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vești bune! Se reiau zborurile Constanța – Londra de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Merkel preconizează o rupere bruscă de Marea Britanie: „Progresele din negocieri sunt reduse, ca să mă exprim diplomatic”