in

A speriat Anglia cu furturile sale, iar acum va fi expulzat în România

Un „hoț profesionist” care a furat peste 8.000 de lire sterline dintr-un magazin Boots din Worcester se confruntă cu expulzarea în România, țara sa natală.

Cornel Gheorghe a făcut un adevărat show în timpul audierii prin video-link din închisoare.

Românul a strigat,  a dat violent din brațe și a lovit cu pumnul în masă, în timp ce striga: „Vreau să plec acasă azi!”

Se pare că dorința i se va îndeplini în curând, însă nu așa cum își dorea el, întrucât judecătorul a dispus o pedeapsă de 16 luni de închisoare în cazul său. Potrivit legislației actuale, un imigrant care este condamnat la peste 12 luni de închisoare va fi expulzat.

Vineri, Gheorghe, care fusese adus de la HMP Pentonville într-o autoutilitară a închisorii, a întrerupt de mai multe ori judecătorul în timpul ședinței.

Gheorghe a furat bunuri în valoare totală de 8.227 de lire sterline de la un magazin Boots, în timpul a trei raiduri separate, în urma cărora a plecat cu mai multe produse scumpe, în special cosmetice.


Peste 6.400 de infractori străini au fost expulzați din Marea Britanie. Mulți dintre ei, hoți de buzunare români

Gheorghe a atacat pe 19 octombrie, pe 26 octombrie și pe 2 noiembrie anul trecut.

În timpul unui incident, a fost observat pe camerele de supraveghere și a fost reținut de oamenii de ordine, apoi arestat de poliție.

El le-a spus ofițerilor că era „sub presiune pentru a asigura traiul celor doi copii mici ai săi, dintre care unul este foarte slab” și a contestat valoarea obiectelor pe care le-a furat (deși acum acceptă cifra).

Apărătoarea lui Gheorghe a declarat că acesta lucrase la o spălătorie auto, dar, din cauza pandemiei de Covid-19, a rămas fără muncă.

„Boots este o companie mare. În contextul veniturilor, pierderea nu este la fel de semnificativă pe cât ar fi pentru micii comercianți cu amănuntul independenți”, a spus avocata în apărarea românului.

Judecătorul a respins o pedeapsă ușoară, cu suspendare, spunându-i inculpatului că trebuie să facă imediat închisoare.

Magistratul nu a fost impresionat de povestea lacrimogenă a lui Gheorghe care s-a și încurcat în datele pe care le-a dat la poliție și în fața instanței.

El l-a condamnat pe Gheorghe la 16 luni de închisoare cu arestare imediată.
Anglia: Măsurile de distanțare socială, imposibil de impus la terase. Patronii cer eliminare interdicției de a se consuma în interior

Cercetător român de la Universitatea Cambridge: „Nu scăpăm nici la anul de pandemie”