Belgia: O prezentatoare de origine română, criticată că apare ”prea însărcinată” la TV

Daniela Prepeliuc, jurnalistă de origine română care prezintă rubrica Meteo la un post de televiziune din Belgia, a fost aspru criticată de telespectatori pe motiv că e… prea însărcinată şi nu-şi alege hainele corespunzător.
Daniela Prepeliuc este din Rădăuți şi trăieşte în Belgia de la 9 ani. În vârstă de 35 de ani, Daniela lucrează la postul de televiziune RTBF, post la care este angajat și soțul ei, jurnalistul Quentin Warlop.

În urmă cu două săptămâni, Daniela a prezentat ultimele prognoze meteo pe RTBF, înainte de a intra în concediu de maternitate. Din păcate, tânăra a trebuit însă să se confrunte cu multe critici răutăcioase din partea internauților și a telespectatorilor, relatează rtbf.be.

Într-o postare plină de umor, colega ei, jurnalista RTBF Amelie Bruers, a subliniat câteva comentarii nepotrivite cu privire la viitoarea mamă: “Citind aceste mesaje, aflăm că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca așa cum își dorește. Să fii gravidă este, în mod evident, încă un defect când ești o femeie care apare la televizor. Prea subțire, prea mare, prea negru, prea bătrân, prea tânăr, prea însărcinat. Aceste observații sunt cu atât mai șocante, deoarece provin în principal de la  femei. Doar un singur bărbat a comentat negativ la adresa prezentatoarei. O reducem pe Daniela nu numai la fizicul ei, ci și la garderoba ei. Nici un cuvânt despre meseria ei, prezentare, dicția ei”, spune Amelie Bruers, citată de La Libre.

“Cum poate să apară Daniela în astfel de ținute în direct, cu toții suntem șocați sincer. Toate acestea devin într-adevăr voyeurism. I se vede buricul prin rochia ei, întinsă în toate părțile.”, e unul dintre comentariile sexiste. “Bună ziua. Doamna Meteo este gravidă până în gât. Ar trebui să-și revizuiască garderoba foarte neatractivă. Sarcina este un lucru frumos, dar este cam prea mult????”, a scris alt telespectator.

“Ce a pățit Daniela Prepeliuc se numește sexism. Este grav și merită denunțat. Doamnelor, dacă doriți să purtați un cort în loc de haine, este dreptul vostru. Puteți să o faceți. Dar lăsați celelalte femei să se îmbrace cum vor. Nu este viața ta, nu este corpul tău și nimeni nu te obligă să te îmbraci ca ea.”, a scris Amélie Bruers.

Daniela Prepeliuc a preferat să nu răspundă în niciun fel acestor comentarii răutăcioase, mulțumindu-le în schimb tuturor celor care au susținut-o și i-au transmis mesaje de încurajare.

La o săptămână după aceste postări, Daniela a născut un băiețel perfect sănătos. Soțul ei, Quentin Warlop, a anunțat că au decis ca micuțul să poarte numele Victor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

12 turci aveau de gând să ajungă ilegal în Mare Britanie. Descoperiți la Vama Nădlac II

Româncă de 18 ani, acuzată de crimă și vătămare corporală gravă. Doi bărbați din Londra au fost otrăviți și jefuiți