in

Aeroportul din Brașov nu mai are zboruri către Marea Britanie, Italia sau Spania, acolo unde românii au nevoie: ”Pare sabotat!”

Aeroportul din Brașov nu mai are zboruri către Marea Britanie, Italia sau Spania, acolo unde românii au nevoie. Cel mai nou aeroport din România, cel de la Braşov, pare sabotat cu bună-ştiinţă de Ministerul Transporturilor.
>>> Cele mai frecvente amenzi de circulație din Marea Britanie, iată ce riscați cel mai mult și cât se plătesc

Aeroportul din Brașov nu mai are zboruri

Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, îi solicită ministrului Sorin Grindeanu o poziţie oficială, rapidă şi fermă cu privire la cauzele care au condus la decizia companiei Dan Air de a suspenda zborurile de pe singurul aeroport cu totul nou construit în ultimele decenii în România:

“Am participat personal la primul zbor care a marcat inaugurarea celui mai modern aeroport din România, la Ghimbav. Nu mi-am ascuns atunci entuziasmul legat de faptul că românii, din ţară şi din diaspora, vor putea să călătorească ieftin şi rapid către destinaţii din Italia, Germania, Spania, Belgia şi Marea Britanie.

Patru zile mai târziu, compania Dan Air ne dădea o veste bună, anunţând zboruri către destinaţii noi, precum Madrid, Roma, Valencia şi Malaga. La o săptămână distanţă, aflăm că, din cauza atitudinii controlorilor de trafic aerian ai ROMATSA, singura companie care operează de la Braşov şi-ar putea suspenda zborurile pe termen nelimitat.
>>> Acest oraș britanic a interzis de la 1 iunie toate vehiculele pe benzină și motorină, iată ce amenzi sunt

”Transportul aerian de călători din ţara noastră s-a prăbuşit”

În acest context, nu am văzut nicio reacţie din partea celui care conduce sectorul transporturilor în România, domnul Grindeanu. Singura explicaţie posibilă este aceea că nu-i pasă de faptul că transportul aerian de călători din ţara noastră s-a prăbuşit în mandatul domniei sale.

Nu este prima dată când îi solicit domnului Grindeanu să ia măsuri pentru dinamizarea transportului aerian din România, să invite cât mai multe companii să opereze din şi către ţara noastră şi să le creeze condiţiile logistice pentru ca aeronavele să poată zbura în siguranţă. Deosebit de grav mi se pare şi faptul că, după Blue Air, Dan Air este a doua companie aeriană cu acţionariat românesc care are de suferit în mandatul domnului Grindeanu.”

Valentin FĂGĂRĂŞIAN
Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]

numarul studentilor ue

Numărul studenților din UE care se înscriu la universitățile britanice s-a înjumătățit de la Brexit

tânără campioană profesionistă de ciclism din România s-a sinucis

O tânără campioană profesionistă de ciclism din România s-a sinucis la o vilă din vestul Angliei