Copiii de peste 2 ani din Marea Britanie ar putea să se vaccineze până la sfârșitul anului

Toți copiii de peste 2 ani din Marea Britanie ar putea să se vaccineze anti-COVID până la sfârșitul anului, a declarat azi, 19 iulie, ministrul Vaccinurilor, Nadhim Zahawi.

Guvernul urmează să arate în curând planurile de imunizare a britanicilor cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani cu probleme de sănătate sau care locuiesc cu un membru al familiei.

De asemenea, tinerii de 17 ani, care sunt la doar câteva luni distanță de vârsta de 18 ani, li se va oferi posibilitatea vaccinării.

Dar miniștrii nu doresc încă vaccinarea tinerilor sănătoși, până când nu vor fi colectate mai multe date de siguranță.

Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare din Marea Britanie va revizui, de asemenea, datele din studiile în curs de desfășurare a vaccinului Pfizer la copiii de până la doi ani.

Zahawi a spus că Guvernul are îngrijorări îngrozitoare cu privire la cazurile „foarte rare” de inflamație a inimii la unii copii cărora li s-au făcut vaccinuri Pfizer și Moderna, scrie MailOnline.


BREAKING NEWS! Rezidenții britanici complet vaccinați nu mai stau în carantină dacă vin din țări de pe lista galbenă

Vaccinarea copiilor împotriva Covid rămâne un subiect controversat, din cauză că majoritatea tinerilor prezintă un risc scăzut de infectare, iar vaccinurile prezintă un risc mic de efecte secundare grave.

Comitetul așteaptă dovezi de la copiii care fac ambele doze în SUA și în alte studii înainte de a recomanda injectarea tuturor copiilor sănătoși.

Se așteaptă ca toți copiii care primesc vaccinul Pfizer, pe care Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale l-a aprobat anterior pentru cei peste 12 ani.

În prezent, Pfizer testează vaccinul pe copii cu vârste cuprinse între doi și 11 ani, în timp ce AstraZeneca îl testează pe cei între șase și 17 ani.


Copiii de peste 2 ani din Marea Britanie ar putea să se vaccineze până la sfârșitul anului…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Irlanda. Un român nu mai este de găsit din luna martie. Dacă l-ați văzut sau aveți informații despre Alin sunați la poliție

Anti-vacciniștii, proteste violente la Londra. Ciocniri cu poliția în fața Parlamentului în prima zi de libertate