in

Două noi arestări în cazul celor 39 de cadavre descoperite într-un container frigorific în Essex

Poliția britanică a anunțat vineri, 25 octombrie, că a efectuat două noi arestări în urma descoperirii în apropiere de Londra a 39 de chinezi morți într-un container, relatează AFP.

Potrivit poliției, un bărbat și o femeie în vârstă de 38 de ani, locuitori ai orașului Warrington, în nordul Angliei, au fost reținuți.

Șoferul camionului a fost arestat în ziua descoperirii macabre și este suspectat de crimă, fiind interogat după ce măsura arestării sale preventive a fost prelungită.

Potrivit presei britanice, este vorba despre Mo Robinson, în vârstă de 25 de ani, din Portadown, comitatul Armagh, Irlanda de Nord. În acest comitat au avut loc trei percheziții în noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit poliției britanice, cele 39 de victime sunt 31 de bărbați și opt femei de naționalitate chineză.

Unsprezece dintre cele 39 de cadavre au fost transferate joi seara la Spitalul Broomfield din Chelmsford. Ele urmau să fie autopsiate în vederea stabilirii cauzei decesului. Acest proces se anunță îndelungat, a avertizat poliția.

Autoritățile chineze nu au confirmat că ar fi vorba despre cetățeni chinezi.

Întreprinderea Global Trailer Rentals (GTR), cu sediul la Dublin, a confirmat că este proprietara remorcii frigorifice în care au fost găsite cadavrele. Ea a anunțat că a închiriat-o unui client la 15 octombrie, cu suma de 275 de euro pe săptămână.

Compania precizează că remorca era echipată cu un sistem de înregistrare GPS, ale cărui date urmează să fie predate anchetatorilor.

Aceste informații se anunță prețioase în vederea stabilirii locului în care au fost îmbarcate persoanele care au murit și dacă au fost efectuate alte deplasări în zilele dinainte.

A fost făcută publică naționalitatea celor 39 de morți din Essex. Toți erau de aceeași origine și se pare că au murit înghețați

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

George Pușcaș a marcat, în sfârșit, pentru Reading. Atacantul nu mai marcase în ultimele 11 partide

Brexit, la un pas de o nouă amânare. Ce date de ieșire propune UE Marii Britanii