in

Essex: Tragedie fără margini într-o familie de români. Copil născut mort, după ce moașa a trimis-o acasă de la spital. „M-a trimis acasă cu niște paracetamol”

O tânără mămică a vorbit despre momentele de groază prin care a trecut atunci când copilul său s-a născut mort, după ce a fost trimisă acasă de două ori de către personalul medical – în ciuda faptului că nașterea îi întârziase 12 zile.

Românca Stela Ernu, de 31 de ani, intrase în travaliu cu mai mult de 54 de ore înainte de nașterea copilului.

Conducerea Spitalului Universitar Basildon a lansat o anchetă privind moartea copilului, botezat Lucas.

După șase luni, familia încă așteaptă răspunsuri, iar avocații de la Compania Osbornes Law cer ca rezultatele anchetei să fie publicate cât mai repede posibil.

Stela, care mai are și o fiică în vârstă de 12 ani, a descris trauma prin care a trecut.

Ea a spus: „Ca orice femeie care trebuie să nască, abia aștepți să îți ții copilul în brațe. Să treci prin durerile nașterii știind că copilul tău este mort este cel mai rău lucru pe care ți-l poți imagina și cel mai oribil lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Împingeam și speram că copilul meu era în viață. Am avut copilul în mine și eram atât de fericită că îl voi avea în brațe. Trebuia să fim binecuvântați cu un băiețel. Atunci când a trebuit să iasă fără suflare a fost iadul”.

Materinate plină de probleme

Maternitatea de la Spitalul Universitar Basildon a fost plină de probleme în ultimele luni, se arată într-un comunicat al companiei Osborns Law. O inspecție a comisiei guvernamentale de specialitate, din iulie, a criticat unitatea, arătând că unele practici nu sunt întotdeauna făcute în condiții de siguranță și că sunt necesare îmbunătățiri.

În luna ianuarie a acestui an, o moașă a fost dată afară după ce le-a spus părinților unui copil născut prematur că acesta a murit, în timp ce copilul încă se lupta pentru a trăi.

Stelei i s-a spus că i se va induce nașterea pe 12 martie anul curent, când avea deja 12 zile de întârziere. În seara precedentă începuse să simtă contracții și a mers la Spitalul Basildon dimineața. I s-a spus să se întoarcă acasă și să se întoarcă în trei zile.

„Am fost trimisă acasă cu paracetamol”

„Am suferit dureri din cauza contracțiilor, în ziua în care ar fi trebuit să mi se inducă nașterea, așa că am mers mai devreme la spital. Moașa mi-a spus că sunt alte priorități mai urgente decât ale mele, întrucât nu avusesem nicio complicație în timpul sarcinii. Am întrebat-o dacă aș putea măcar să vorbesc cu medicul. Ea a revenit 20 de minute mai târziu și a spus că-i pare rău, dar trebuie să mă întorc acasă”, a povestit femeia.

„Aveam contracții și mai avusesem un copil înainte, astfel încât știam că aceste lucruri sunt adevărate. Am încercat să-i spun moașei că nu există nicio cale să nasc pe data de 15, deoarece asta ar fi însemnat să stau în travaliu timp de trei zile. Aveam deja o întârziere de 12 zile și m-am gândit că mă vor ajuta să nasc”, a retrăit Stela clipele de groază prin care a trecut.

„Am avut încredere în medici 100%, așa că am acceptat ceea ce au spus. Chiar și așa, am simțit că ceva nu este în regulă”.

A doua zi, contracțiile s-au agravat, așa că Stela și soțul ei, George, au revenit din nou la spital.

Ea a spus: „Am fost controlată de o moașă tânără și, în acest stadiu, mă simțeam gata să nasc și că nu vreau să mă întorc acasă. Contracțiile erau foarte puternice, dar ea a spus că nu sunt suficient de frecvente. Dacă le-aș fi spus că le am la intervale mai uniforme poate m-ar fi lăsat să stau. Am subliniat că trebuia să îmi fie indusă nașterea cu o zi înainte, dar ea era preocupată doar de cât de distanțate erau contracțiile. Am întrebat dacă există vreun risc pentru copil, întrucât întârziase, iar ea mi-a spus „este 100% bine, nu se va întâmpla nimic și totul va fi în regulă” și m-a trimis acasă cu niște paracetamol.”

„Mi-au spus că bebelușul nu mai este în viață”

Mai târziu în aceeași seară, Stela a mers pentru a treia oară la spital unde i s-a spus că inima copilului ei nu mai bătea.

„Când a venit doctorul, a întrebat când mi s-a rupt apa și i-am spus că nu am observat când s-a întâmplat”, a spus Stela. „Am spus că am fost de două ori și nu am fost trimisă la medic. Asistenta a spus că îi pare foarte rău, dar nu era suficientă apă și că bebelușul meu nu mai este în viață. Am început să urlu și să plâng, spunând că asta nu este posibil. Am întrebat dacă nu se poate face cezariană, pentru a vedea dacă mai este în viață, deoarece poate că inima lui tocmai se oprise. Doctorul a spus că îi pare rău, dar copilul nu mai este și a părăsit imediat camera”.

„Mi-au înmânat trupul lui mic și m-am bucurat să-l pot ține pe micuțul meu Lucas. L-am ținut într-un pătuț, lângă mine, până dimineața. În ciuda a tot ceea ce mi-au făcut, nici măcar nu l-au spălat. Am simțit un cuțit în inimă.”

Stephanie Prior, șefa departamentului de malpraxis de la firma de avocatură din Londra Osbornes Law, o reprezintă pe Stela.

De asemenea, ea îl reprezintă pe un bărbat român al cărei soție a murit la același spital, în timpul nașterii. La cazuri lucrează și avocata română Maria Tiron, care ține legătura cu clienții.

Stephanie a spus: „Acesta este un caz tragic al unei mămici tinere, care nu a avut complicații pe parcursul sarcinii, dar a suferit apoi aducând pe lume un copil mort. Acesta nu este primul caz pe care l-am văzut în această unotate și ne preocupă faptul că poate exista un model de dezvoltare a pacienților a căror primă limbă nu este engleza, care nu au primit cele mai bune îngrijiri posibile. Doamna Ernu este disperată pentru răspunsurile legate de motivul pentru care și-a pierdut fiul și îi rugăm pe cei care conduc ancheta să facă publice rezultatele cât mai curând posibil.”

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

Kerry Jack sau Louise Eckersley la Black Letter Communications, telefon 020 3567 1208

[email protected] [email protected]

Osbornes Law este o firmă de anvergură la nivel național cu sediul în Londra.

De peste 45 de ani, firma lucrează îi ajută legal pe cei care au nevoie. Avocații săi specialiști se angajează să obțină dreptate pentru clienți, oferindu-le ajutor în cazul unor schimbări majore în viețile lor și pentru planificarea viitorului.

Cu birouri în Camden și Hampstead, firma are 115 angajați, inclusiv unul dintre cele mai mari departamente familiale din Londra.

Firma este listată în Ghidul celor mai bune firme de avocatură din The Times, din 2019.

Lista completă de specialități a Legii Osbornes sunt: ​​accidente în străinătate, proprietăți comerciale și rezidențiale, soluționarea litigiilor (inclusiv litigii de proprietate), locuințe și îngrijire socială, dreptul familiei, extensii și închirieri, malpraxis, servicii notariale, leziuni personale, testamente, probațiuni și administrație imobiliară, justiție socială, mame surogat, adoptare și fertilitate.

Managerul companiei este Stuart Kightley.

www.osborneslaw.com

@osbornelawyers

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer din Suceava transporta români în Anglia fără autorizație

Liderii europeni speră să aprobe un acord Brexit în cadrul summit-ului de la Bruxelles. Laburiștii nu vor vota un nou acord