in

Londra. Cel mai mare număr de ȘOBOLANI din istorie. Carantina le priește

Perioada restricțiilor din Marea Britanie a avut un efect nefast asupra orașului Londra, care în ultimul an s-a transformat într-o adevărată zonă prielnică șobolanilor, arată CNN.

Astfel, numărul rozătoarelor a crescut cu peste 50%, iar în condițiile în care  multe clădiri de birouri sunt închise, șobolanii au ajuns în grădinile și casele oamenilor, atrași de mirosul de resturi alimentare.

Specialiștii în deratizare au observat că șobolanii sunt mai mari, așa că e nevoie de mai multă otravă și de capcane mai mari pentru a fi lichidați.

Unii specialiști presupun că la Londra ar exista aproximativ 20 de milioane de șobolani, adică de două ori mai mulți decât numărul oamenilor. 

O asociație, care reprezintă 700 de companii britanice de deratizare, a comunicat o creștere cu 51% a activității rozătoarelor în timpul primului lockdown, în primăvara anului 2020, și o creștere de 78% în noiembrie, după al doilea blocaj.

Șobolanii se pot înmulți rapid. Cercetările făcute de firma de control al dăunătorilor Rentokil arată că o pereche de șobolani poate duce la nașterea a aproximativ 1.250 de exemplare într-un an. Și dimensiunea șobolanilor crește.

Paul Claydon susține că a ajuns să nu fie neobișnuit pentru el să prindă un șobolan care măsoară până la 40 de centimetri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Marea Britanie își caută de lucru în alte state europene: „Aici nu prea mai rămâi cu nimic“

Un număr impresionant de români au aplicat pentru a rămâne în Marea Britanie. Cifra este MULT MAI MARE decât se aștepta