in

Londra. Șofer român de Uber înșală o clientă oarbă. A păcălit-o să îi lase telefonul mobil și și-a dat un bacșiș de 20 de lire sterline

Un român șofer de Uber a fost găsit vinovat de înșelăciune după ce a convins o clientă nevăzătoare să îi dea telefonul ei mobil. Românul a intrat în aplicație, și-a acordat cinci stele și un bacșiș de 20 de lire sterline.

Cornel Mihai, în vârstă de 32 de ani, a susținut că este nevinovat, însă a instanța a decis contrarul.

Victoria Oruwari, în vârstă de 39 de ani, a comandat un Uber pentru a călători de la London Bridge, în East Croydon.

Victoria este nevăzătoare, originară din Nigeria, și a fost finalistă în emisiunea de talente BBC „All Together Now”. Cântăreața a avut turnee ca soprană și cântat la Royal Opera House, arată The Sun.

Cornel Mihai a luat-o pe Victoria Oruwari de la London Bridge, la 22:00, pe 29 iunie anul trecut, după ce aceasta pierduse trenul spre casă.

În timpul călătoriei, a povestit femeia, Mihai a deschis o conversați despre pierderea vederii. „M-am simțit iritată, pentru că aceasta nu era treaba lui, dar am crezut că este mai politicos să îi răspund, fiind în mașina lui”, a spus Victoria.

„Mi-a spus apoi că nu poate încheia călătoria pe aplicația sa și m-a întrebat dacă pot să-i dau telefonul meu pentru a o încheia. Am crezut că este puțin ciudat, dar nu era nimic în comportamentul lui care să mă facă să cred că nu sunt în siguranță”, a mai spus aceasta. Astfel, la sfârșitul călătoriei i-a dat telefonul românului.

Mai târziu, ea și-a dat seama că a fost taxată dublul pentru cursă, plătind 51 de lire sterline, plus un bacșiș către taximetrist de 20 de lire sterline. Mai mult, Mihai își acordase și o evaluare de cinci stele.

În timpul procesului, românul a negat că ar fi folosit telefonul femeii.

Apărătorul lui a spus că sunt puse în balanță 20 de lire sterline și pierderea mijloacelor de trai ale lui Cornel Mihai.

Acesta a mai afirmat că românul nu ar fi știut că Victoria Oruwari are probleme cu vederea.

Cornel Mihai a fost găsit vinovat de înșelăciune și își va afla pedeapsa pe 4 februarie.

Atenție cu cine călătoriți în Londra! Un șofer Uber și-a expus organele genitale și i-a cerut unei pasagere să i le atingă
Avertizare meteorologică pentru Regatul Unit: Zăpadă de 22 de centimetri și vânturi sălbatice

Marea Britanie. Comitetul de urgență COBRA reunit pentru criza provocată de coronavirus