in

Nicolae Vîrtosu, criminalul care „auzea voci”, condamnat la închisoare pentru uciderea cumnatei sale în Ilford

Nicolae Vîrtosu, condamnat la închisoare pentru omor. El a susținut că susținea de o tulburare psihică și că „auzea voci” care i-au spus să ucidă, dar judecătorii au decis că avea discernământ la momentul comiterii crimei și l-au condamnat la închisoare.
Un constructor român din Edgware a ucis un conațional pe stradă cu o singură lovitură, apoi a plecat nepăsător

Nicolae Vîrtosu, condamnat la închisoare pentru omor

Nicolae Vîrtosu, 49 de ani, din Princes Road din Ilford, s-a prezentat luni (9 octombrie) la Old Bailey, unde a fost condamnat pentru uciderea Svetlanei Mihalachi în aprilie 2021.

Vîrtosu locuia în aceeași casă din Ilford cu fratele lui, Iurie Virtosu, cu partenera acestuia, Svetlana Mihalachi, și fiul ei de 12 ani. S-a spus că victima, în vârstă de 53 de ani, și Nicolae Vîrtosu nu aveau o relație bună și se certau adesea despre treburile casei, zgomot și bani.

Mihalachi „a arătat clar” că vrea ca Vîrtosu să se mute, dar el a refuzat. Legătura lor s-a deteriorat în lunile următoare, Vîrtosu începând să o amenințe pe Mihalachi.
Doi măcelari români au ucis și tranșat doi bărbați la Bristol: „Le-au aranjat trupurile ca pe porcii de la abator”

Mihalachi l-a denunțat

Un purtător de cuvânt al Poliției Met a spus că Mihalachi a început să se teamă pentru viața ei. Vîrtosu, care locuia ilegal în Marea Britanie, a fost în cele din urmă denunțat de ea la Ministerul de Interne, din disperare.

Pe 3 martie 2021, ea a sunat la poliție pentru a-l scoate pe Vîrtosu din casă. Dar, a spus purtătorul de cuvânt, i-a fost frică de implicațiile de a face o declarație.

Ofițerii l-au raportat pe Vîrtosu la serviciile de imigrare. În urma acestui fapt, în jurul orei 14.08, pe 9 aprilie, poliția a fost chemată de Serviciul de Ambulanță din Londra pentru a se informa despre atacul asupra lui Mihalachi în casa ei din Ilford.

Mihalachi a fost găsită cu răni grave la cap cauzate de o secure care a fost recuperată la fața locului. Pe mânerul acesteia au fost găsite și amprentele lui Vîrtosu.

De menționat că cu 12 ani înainte, în Republica Moldova, Nicolae Vîrtosu îi sugrumase soția!

Soțul a găsit-o grav rănită

Nicolae Vîrtosu, condamnat la închisoare pentru omor. Ofițerii au efectuat anchete CCTV care l-au arătat pe Virtosu părăsind casa la ora 12.02 și plecând rapid pe Princes Road. Își chemase fratele să-l informeze despre moartea lui Mihalachi, iar când nu a ridicat, i-a lăsat un mesaj.

Soțul lui Mihalachi s-a întors acasă și a găsit-o întinsă pe canapea cu răni grave la cap și la față. Ea a primit primul ajutor de către ofițerii și paramedicii care s-au prezentat la fața locului și a fost dusă la Royal London Hospital.

Ea a suferit o intervenție chirurgicală de urgență și a fost plasată în comă indusă pe suport de viață la spital. În ciuda acestor eforturi, starea ei s-a înrăutățit și a fost declarată moartă în jurul orei 00:06 în mai 2021.

Un test post-mortem a găsit cauza morții ca insuficiență multi-organică rezultată din răni la cap și pierderi de sânge. Ulterior, Virtuso a fost arestat sub suspiciunea de uciderea lui Mihalachi, când s-a întors la casa din Ilford.

În timpul procesului, Vîrtosu a susținut că suferea de o tulburare psihotică și că „auzea voci”. Mihalachi, a spus el în apărarea sa, i s-a părut ca având „ochi roșii strălucitori ca un diavol”, dar scuza lui nu a reușit să convingă juriul.

Pe 21 iulie, a fost condamnat pentru uciderea lui Mihalachi și pentru amenințarea cu uciderea. Deși a fost închis pentru cel puțin 28 de ani pentru uciderea ei, el a fost găsit nevinovat că a amenințat că o va ucide, scrie Ilford Recorder.

Nicolae Vîrtosu, condamnat la închisoare pentru omor. Poliția recunoaște că femeia a fost amenințată

Agentul detectiv Rosamund Ellis, de la Comandamentul Specialist Crime al Met, a spus că Mihalachi a trăit „cu amenințarea violenței” lui Virtosu cu câteva luni înainte de moartea ei. Aceste amenințări, a spus ea, au dus în cele din urmă la un atac fizic feroce care i-a pus capăt vieții.

Ea a adăugat: „Virtosu a încercat din greu să dea impresia că nu este responsabil pentru acțiunile sale din cauza unei tulburări de sănătate mintală, dar acțiunile sale nu au fost rezultatul unor iluzii. Au fost acțiunile unui bărbat violent furios care a lansat un atac criminal asupra Svetlanei, așa cum a amenințat că va face în atâtea ocazii. Era o soție și o mamă, iar adâncimea pierderii resimțite de cei dragi este incomensurabilă. Gândurile mele sunt cu ei astăzi.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

sens giratoriu uk

Milioane de șoferi riscă amenzi de 50 de lire sterline pentru aceste greșeli obișnuite în sensul giratoriu

Vin înghețul și ploile abundente în Marea Britanie

Vin înghețul și ploile abundente în Marea Britanie, se pune capăt unei perioade de căldură neobișnuită