in

Milioane de șoferi riscă amenzi de 50 de lire sterline pentru aceste greșeli obișnuite în sensul giratoriu

Milioane de șoferi riscă amenzi de 50 de lire sterline pentru aceste greșeli obișnuite în sensul giratoriu. Sensurile giratorii reprezintă o situație stresantă pentru mulți șoferi din Marea Britanie, însă, o cercetare recentă de la Compare the Market arată că șoferii sunt mai puțin conștienți de regulile de conducere în sensurile giratorii decât ne dăm seama.
>>> Prețurile caselor din Marea Britanie înregistrează cea mai mare cădere din 2009

Milioane de șoferi riscă amenzi

Potrivit unui studiu recent, aproape șase milioane de șoferi ar putea risca o amendă pentru că nu au acordat prioritate de dreapta în intersecțiile cu sensuri giratorii. În cazul în care șoferii nu acordă prioritate, riscă să primească o notificare de sancțiune fixă de 50 de lire sterline, care nu poate fi contestată, în conformitate cu regula 185 din codul rutier.

Aceasta prevede următoarele: “Acordați întotdeauna prioritate traficului care vine din dreapta, cu excepția cazului în care vi s-a indicat altfel prin semne, marcaje rutiere sau semafoare.”

În plus, peste jumătate dintre posesorii de permis din Marea Britanie (55%) riscă să primească aceeași amendă din cauza conducerii peste marcaje de bandă. Aproape jumătate (48%) recunosc că au trecut cu mașina peste liniile de marcaj care separă benzile.
>>> Salariul de trai la nivel național în Marea Britanie va crește la „cel puțin” 11 lire pe oră

Semnalizarea incorectă

Secțiunile 188-190 din Codul Rutier prevăd: “Este important să ne amintim că toate vehiculele trebuie să treacă pe lângă marcajele centrale, cu excepția cazului în care sunt prea mari pentru a face acest lucru. Veți constata că atunci când conduceți în jurul sensului există mai puțin spațiu de manevră și mai puțin timp pentru a semnaliza, așa că aveți grijă sporită.”

Compare the Market a remarcat, de asemenea, că o mulțime de șoferi nu știu cum să semnalizeze corect într-un sens giratoriu. Studiul a mai arătat că, în medie, un sfert (25%) dintre șoferii britanici nu știu cum să semnalizeze corect atunci când folosesc un sens giratoriu – iar unii pur și simplu nu semnalizează deloc.

surse: mirror.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Prețurile caselor din Marea Britanie

Prețurile caselor din Marea Britanie înregistrează cea mai mare cădere din 2009

Nicolae Vîrtosu, criminalul care „auzea voci”, condamnat la închisoare pentru uciderea cumnatei sale în Ilford