„Nu s-a terminat”. Avertisment al specialiștilor medicali din Anglia. Lucrurile se vor înrăutăți la toamnă

Specialiștii medicali ai guvernului britanic avertizează că pandemia nu s-a terminat în Anglia, iar lucrurile se vor înrăutăți din toamnă.

Aproximativ 60.000 de decese provocate de coronavirus și 22 de milioane de infecții au fost prevenite prin programul de vaccinare din Marea Britanie, potrivit noilor cifre oficiale ale Public Health England (PHE).

PHE a estimat că aproximativ 95,5% din populația adultă are acum anticorpi împotriva Covid-19, fie în urma infectării, fie din vaccinare, ridicând speranța că țara se poate îndrepta spre „imunitatea de turmă”, scrie The Independent.

Directorul medical adjunct pentru Anglia, Jonathan Van-Tam, a numit programul de vaccinare din regat un succes „enorm”. Dar el a lansat un avertisment că pandemia nu s-a încheiat încă.

Un total de 31.117 infecții cu coronavirus au fost raportate joi, în creștere cu aproape 3.500 față de ziua precedentă. Între timp, decesele și-au continuat tendința ascendentă, 85 fiind raportate joi, aducând totalul oficial la 129.515. Numărul deceselor a crescu cu aproape 30% față de săptămâna precedentă.

Alte 932 de persoane au fost internate infectate cu COVID-19.

Se pare că scăderea recentă a cazurilor înregistrate de la vârful de 54.674 din 17 iulie ar putea reflecta trecerea unui val de infectări legate mulțimile are au participat la vizionarea meciurilor de fotbal de la Euro 2020.

Marea Britanie: Noi reguli pentru cei care au făcut ambele doze. Nu se mai stă în izolare

Între timp, s-a înregistrat și un record de 689.313 alerte trimise utilizatorilor aplicației NHS Covid-19, în săptămâna până la 21 iulie, cerându-le să se autoizoleze timp de 10 zile după intrarea în contact cu cineva testat pozitiv pentru coronavirus.

Ministrul pentru Comunități, Robert Jenrick, a cerut oamenilor să se izoleze dacă li se recomandă să facă acest lucru, spunând că „nu mai este mult până la 16 august, când toate contactele complet vaccinate pot evita izolarea.”

Numărul total de persoane vaccinate cu ambele doze în Marea Britanie este de 37.782.252 (71,4% din populația adultă), iar cu o singură doză sunt 46.733.115 de persoane (88,4%).


Specialiștii medicali ai guvernului britanic avertizează că pandemia nu s-a terminat în Anglia, iar lucrurile se vor înrăutăți din toamnă….

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]

Certificate de vaccinare false la intrarea în România. 16 români au dosare penale

Româncă din Belfast, acuzată că și-a înjunghiat mortal băiețelul de doar două luni. Copilul urma să fie botezat în România