in

Marea Britanie: Noi reguli pentru cei care au făcut ambele doze. Nu se mai stă în izolare

Noi reguli pentru cei care au făcut ambele doze de vaccin în Marea Britanie. Testele pentru COVID nu vor mai fi obligatorii pentru persoanele complet vaccinate pentru a evita izolarea, dacă acestea intră în contact cu  o persoană infectată.

Această măsură intră în vigoare de pe data de 16 august.

Guvernul a anunțat deja că persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze nu vor mai trebui să se izoleze după contactul cu cineva care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 de la acea dată.

În schimb, ar fi trebuit ca oamenii să facă un test pentru a ieși din izolare.

Însă premierul Boris Johnson a declarat azi, citat de Sky News, că testele nu vor fi obligatorii – cu excepția cazului în care cei în cauză dezvoltă simptome de COVID.

Acest lucru înseamnă că persoanele care au făcut două doze de vaccin până la jumătatea lunii august nu vor trebui să izoleze sau să facă un test pentru coronavirus dacă sunt identificate ca fiind un contact apropiat al unui caz de coronavirus pozitiv.

Decizia vine în săptămâna în care premierul Boris Johnson și-a părăsit propria perioadă de autoizolare, după contactul cu ministrul Sajid Javid, depistat pozitiv pentru coronavirus.

Se întâmplă din nou! CARANTINĂ pentru călătorii din Marea Britanie. 10 zile de autoizolare pentru cei care intră în țară

În prezent, persoanele care sunt anunțate de aplicația NHS după ce au intrat în contact cu cineva care are virusul trebuie fie să intre în carantină timp de 10 zile, indiferent de starea lor de vaccinare – cu câteva excepții, inclusiv lucrătorii esențiali.

Dacă unei persoane i se spune să se izoleze, perioada de carantină este obligatorie din punct de vedere legal.

Peste 600.000 de persoane au fost forțate să intre în carantină în săptămâna de până la 14 iulie.

Miercuri, numărul infecțiilor din Marea Britanie a scăzut pentru a șaptea zi consecutiv, la 23.511 cazuri noi de COVID-19 și încă 131 de decese legate de coronavirus, în ultima perioadă de 24 de ore.

Cifra a reprezentat cel mai mare număr de decese zilnice, de la 17 martie, când au fost raportate 141 de morți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Copii violați și abuzați sexual în orfelinatele din Londra. Totul se întâmplă de zeci de ani

O familie de români acuză medicii din Londra că le-au omorât fetița de 2 ani. „Nu mai avem niciun motiv să trăim”