in

PANICĂ TOTALĂ: Rețeaua 5G interferează cu instrumentele avioanelor

Panică TOTALĂ: Rețeaua 5G interferează cu instrumentele avioanelor

Pasagerii britanici care au zboruri către Statele Unite au fost îndemnați să-și verifice rezervările pentru anulări, după ce companiile aeriene americane au declarat că rețeaua 5G lansată în SUA ar putea ține avioanele la sol.

Conducerile marilor companii de transport americane au avertizat asupra unei crize „catastrofale” iminente, atunci când AT&T și Verizon vor implementa în sfârșit noile servicii 5G la primele ore ale zilei de mâine, 19 ianuarie, cu sute de zboruri potențial anulate.

Teama este că noua rețea 5G ar putea interfera cu instrumentele vitale ale aeronavelor care se află pe o lungime de undă similară.

Acestea includ altimetre, care le indică piloților altitudinea pe măsură ce zboară în condiții de vizibilitate scăzută. Orice citire falsă i-ar putea deruta pe măsură ce se apropie de pistă în condiții de vizibilitate slabă, cu rezultate potențial dezastruoase.

Acest lucru nu este o problemă în Marea Britanie sau în Europa, Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie, Ofcom și Autoritatea pentru Siguranța Aviației din UE insistând că nu există dovezi că 5G este o problemă.

Marea Britanie interzice folosirea antenelor 5G produse de chinezii de la Huawei: „Este cel mai potrivit pentru securitatea națională”

În Europa, rețelele 5G rulează pe o frecvență diferită de cea din SUA.


Un expert în aviație care a declarat pentru MailOnline: „Majoritatea Europei și a restului lumii au o utilizare de 3,2-3,8 GHz în spectrul 5G.”

„Dar SUA merge de la 3,9GHz la 4,1-4,2GHz. Altimetrele din avioane sunt în intervalul de 4,4 GHz, deci există mai multe șanse de interferență potențială cu spectrul 5G în SUA”, a declarat acesta.

„Nu există dovezi că în alte țări, inclusiv în Marea Britanie, 5G ar interfera cu sistemele de siguranță a aeronavelor, așa că cred că este un caz în care companiile aeriene americane au nevoie de mai multă educație înainte ca 5G să poată fi lansat”, a declarat expertul în călătorii Paul Charles.

„Dar din punct de vedere al pasagerilor, sfatul este să vă planificați călătoria ca de obicei și să verificați eventualele anulări”, a mai spus acesta.

Transportatorii britanici, inclusiv British Airways și Virgin Atlantic, nu au anunțat dacă se așteaptă ca serviciile lor să fie afectate.


…Panică TOTALĂ: Rețeaua 5G interferează cu instrumentele avioanelor…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Polițiștii britanici, alertați că un șofer transportă un cadavru în mașină

Polițiștii britanici, alertați că un șofer transportă un cadavru în mașină

Românul arestat pentru uciderea profesoarei irlandeze este NEVINOVAT: „Trăiesc un coșmar”

Românul arestat pentru uciderea profesoarei irlandeze este NEVINOVAT: „Trăiesc un coșmar”