in

VIDEO – Care COVID? Zeci de mii de suporteri s-au înghesuit la ieșirea de pe stadionul Wembley. Fiesta a continuat în stradă, au fost făcute 20 de arestări

Zeci de mii de suporteri ai Angliei au renunțat la măști și la distanțare, aseară (7 iulie) la ieșirea de pe stadionul Wembley, după victoria cu 2-1 a Angliei împotriva Danemarcei, în semifinala Euro2020.

Peste 66.000 de oameni au umplut tribunele pentru a participa la cel mai mare eveniment cu public din Marea Britanie, de la începutul pandemiei. Cu toate că organizatorii le-au spus suporterilor să rămână la locurile lor pe tot parcursul jocului, să țină măștile pe față și să evite îmbrățișările, niciun dintre aceste reguli nu a fost respectată.

Mai mult, pe măsură ce stadionul a început să se golească, în jurul orei 23:00, mii de fani extaziați au ignorat complet măsurile de combatere a coronavirusului pe care au trebuit să le urmeze în ultimele 16 luni, scrie Daily Mail.

Fanii au blocat centrul Londrei

Politia londoneză a anunțat că a efectuat 20 de arestări ca urmare a incidentelor care au avut loc după victoria Angliei în fața Danemarcei, miercuri seara, informează Reuters.

După victoria naționalei Three Lions, sute de fani s-au adunat în centrul capitalei britanice pentru a sărbători.

Circulația a fost întreruptă, în special în zona Piccadilly Circus din centrul orașului, unde suporterii au blocat străzile, unii dintre ei urcându-se pe cabinele telefonice.

poliția a intervenit pentru a restabili ordinea, reținând 20 de persoane, pentru infracțiuni precum tulburarea ordinii publice și agresiuni împotriva forțelor de ordine, a precizat Metropolitan Police Events pe contul de Twitter.

Infectările cu COVID, de patru ori mai multe

În ceea ce privește infectările cu COVID-19, ultimul studiu arată că numărul cazurilor se dublează la fiecare șase zile și s-a constatat că infecțiile din Anglia au crescut de patru ori în iunie.

GALERIE FOTO-Agonie și extaz, bucurie și multă bere. Suporterii englezi s-au bucurat de calificarea echipei lor în finala Euro2020, după un meci dramatic împotriva Danemarcei

De asemenea, s-a constatat că bărbații sunt cu aproximativ 30% mai predispuși să se infecteze decât femeile.

Profesorul Steven Riley, de la Imperial College London, a declarat: „Cred că gradul în care bărbații și femeile socializează este probabil responsabil. S-ar putea ca vizionarea meciurilor de fotbal să aibă ca rezultat faptul că bărbații au mai multă activitate socială decât de obicei.”

Boris Johnson a recunoscut că numărul zilnic al cazurilor de COVID ar putea ajunge la 50.000 până la redeschiderea din 19 iulie, în timp ce noul ministru al Sănătății, Sajid Javid, a declarat că guvernul este pregătit pentru aproximativ 100.000 de cazuri pe zi, în august.

Infecțiile au crescut de zece ori în Londra în ultima lună, potrivit studiului, iar autorii au avertizat că creșterea rapidă a capitalei ar putea fi legată de meciurile Euro 2020 organizate la Wembley.


VIDEO – Care COVID? Zeci de mii de suporteri s-au înghesuit la ieșirea de pe stadionul Wembley. Fiesta a continuat în stradă, au fost făcute 20 de arestări

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

BREAKING NEWS! Incident grav în Gara Euston din Londra. Atac violent, au fost chemați polițiștii înarmați

Anglia: Femeie înjunghiată de mai multe ori moare în drum spre spital. Poliția cere informații