in

Informații DEOSEBIT de importante: Cum trebuie raportat un accident la locul de muncă

accident de muncă

Avocatul român Maria Tiron de la Osbornes Law explică felul în care trebuie raportat un accident la locul de muncă astfel încât să primiți compensațiile care vi se cuvin.

Maria Tiron este avocat la Osbornes Law și este specializată în răspunderea angajatorului, răspunderea publică, accidentele rutiere și acțiuni de răspundere pentru produse.

Maria se ocupă în deosebi de pretenții legate de industria construcțiilor, în special de circumstanțe complexe de accidente și de chestiuni care implică mai mulți inculpați.

Este membră a Asociației Avocaților pentru Vătămare Corporală și a Asociației Femeilor Avocat din Londra.

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care clienții săi o au e cea referitoare la persoana responsabilă pentru raportarea accidentelor la locul de muncă.

În rândurile de mai jos, găsiți opinia Mariei Tiron, cu privire la modul în care puteți raporta un accident la locul de muncă:

Raportați un accident de muncă colegilor dumneavoastră

Dacă lucrați singur în momentul accidentului de muncă, asigurați-vă că restul colegilor dumneavoastră sunt informați despre incident. Acest lucru este important dacă decideți ulterior să faceți o cerere pentru o compensație sau dacă există o investigație. Astfel, angajatorul dumneavoastră și asigurătorii săi nu pot contesta producerea accidentului, lucru care, din păcate, se poate întâmpla din lipsa dovezilor.

În plus, indiferent dacă intenționați să depuneți o cerere pentru o compensație, dacă vă atenționați colegii de lucru cu privire la accident, atunci îi ajutați pe aceștia să nu se rănească în același fel.

Raportați accidentul managerului dumneavoastră

Trebuie să raportați managerului dumneavoastră accidentul, urmând protocoalele de raportare a accidentelor ale organizației dumneavoastră.

Ați suferit un accident de muncă? Ce pași aveți de făcut într-o astfel de situație

Dacă ați suferit un accident grav la locul de muncă, atunci angajatorul dumneavoastră este obligat din punct de vedere legal să raporteze accidentul către Health and Safety Executive (în funcție de circumstanțele precise și de concediul medical necesar).

În multe organizații, ați putea încălca procedurile personalului dacă nu raportați accidentul la locul de muncă în mod corespunzător.

Înregistrați accidentul în carnetul de accidente

Fiecare organizație ar trebui să aibă un carnet de accidente. Unii angajatori pot fi reticenți în a înregistra un accident la locul de muncă în registrul de accidente, de obicei din cauza obiectivelor de performanță pentru reducerea accidentelor la locul de muncă.

Este esențial să nu permiteți ca un accident să rămână neraportat. Raportarea unui accident este foarte importantă.

Dacă angajatorul dumneavoastră refuză să înregistreze accidentul în carnetul de accidente, atunci ar trebui să-i scrieți angajatorului un email, astfel încât să existe o dovada cum ca ați  încercat să raportați accidentul.

Daca aveți întrebări legate de un accident la locul de munca, nu ezitați să ne contactați la 07809 343150 / 07912 4857833 WhatsApp sau pe email la [email protected].

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

marea britanie și occidentul

Rusia amenință din nou Marea Britanie și Occidentul: „Ne puneți răbdarea la încercare”

Bandă de români aducea sclavi în Marea Britanie. Percheziții la 25 de proprietăți din UK și România, mai multe arestări