in

Avertizare meteo în Regatul Unit. Furtuna Arwen lovește cu vânt puternic și zăpadă

furtuna arwen

Biroul de Meteorologie din Londra a emis o avertizare de cod galben de vânt și zăpadă pentru părți din nord-estul Angliei și Scoția străbătute de furtuna Arwen.   

Meteorologii avertizează cu privire la problemele care pot apărea în trafic din cauza primei furtuni de iarnă care va lovi cu vânt de peste 75 mph.

Oamenii au fost anunțați să se aștepte la daune precum copaci căzuți sau clădiri distruse, dar și la anularea transportului public, la închiderea de drumuri și poduri, întreruperi de curent și valuri mari.

Graeme Day, ministrul scoțian al transporturilor, i-a îndemnat pe cei care călătoresc să țină cont de vreme și a spus: „Întreaga țară va avea condiții rele, dar în special părțile de est ale Scoției”.

Avertismente de vânt sunt, de asemenea, în vigoare în majoritatea părților de vest ale Regatului Unit, vineri, extinzându-se și în restul țării, sâmbătă.

Val de aer arctic peste Marea Britanie. Ninge în weekend

Se așteaptă ca viteza vântului să atingă 55 până la 65 mph în anumite părți din Scoția, Irlanda de Nord, Țara Galilor, sud-vestul Angliei și nord-estul Angliei.

Stephen Dixon, purtător de cuvânt al Biroului de Meteorologie, a declarat pentru The Intependent: „Zonele cele mai afectate vor fi predominant pe coastă, cu rafale de peste 75 mph ceea ce va provoca posibile perturbări ale călătoriilor și timpi mai lungi de călătorie, întreruperi de curent și valuri mari.”

Există, de asemenea, un cod galben de vânt de-a lungul coastei de vest a Marii Britanii de la ora 9:00 vineri, care se întinde din Scoția, prin Irlanda de Nord și Țara Galilor și până în sud-vestul Angliei.

Pe măsură ce furtuna Arwen se apropie de Regatul Unit, va aduce cu ea mai mult aer rece. Acest lucru, combinat cu un vânt puternic de nord, înseamnă că temperaturile vor coborî până la cele de îngheț la începutul săptămânii viitoare.

Șoferii sunt sfătuiși să se pregătească pentru rafale puternice, să reducă viteza și să fie „foarte atenți” atunci când trec pe lângă vehicule înalte sau bicicliști.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

Marea Britanie cere returnarea tuturor migranților în Franța. Londra și Parisul, la cuțite

Marea Britanie cere returnarea tuturor migranților în Franța. Londra și Parisul, la cuțite

A apărut primul caz din Europa de infectare cu noua variantă africană a COVID. OMS cere restricții de călătorie imediate

A apărut primul caz din Europa de infectare cu noua variantă africană a COVID. OMS cere restricții de călătorie imediate