in

Liverpool. 40 de români traficați și puși la muncă forțată de alți trei conaționali

Doi români, soț și soție, au fost reținuți, alături de o altă persoană, de asemenea de origine română, în urma unui raid al Inspecției Muncii (GLAA) din Marea Britanie, efectuat împreună cu Poliția Merseyside – Liverpool.

40 de români au fost, de asemenea, preluați de ofițeri specialiști și de Crucea Roșie Britanică după acțiunea ce a avut loc joi, 8 martie.

Poliția a controlat mai multe adrese din oraș, la una dintre ele fiind descoperită o fermă de canabis și recuperată sumă mare de bani.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Un bărbat de 28 de ani și o femeie de 32 de ani, soț și soție, au fost reținuți, alături de un alt bărbat, de 34 de ani sub suspiciunea de sclavie modernă, muncă forțată și trafic de persoane. Toți suspecții sunt români, scrie ekklesia.co.uk.

Inspectorii și polițiștii au acționat pe baza unor informații care arătau că muncitori imigranți din România sunt traficați în Marea Britanie și forțați să lucreze. De asemenea, mulți dintre ei primesc nume false și nu știu când și unde trebuie să lucreze.

„Persoanele care se confruntă cu traficul de ființe umane sunt extrem de vulnerabile. De multe ori cei care au intrat astfel în Marea Britanie, nu cunosc limba și sunt dispuși facă orice pentru familiile lor. Infractorii exploatează această disperare pentru atingerea scopurilor proprii și suntem hotărâți să oprim acest lucru”, a declarat Inspectorul-șef Cheryl Rhodes, din cadrul Poliției din Merseyside.

John Morris, directorul al filialei Crucea Roșie din nordul Angliei, a declarat că organizația sa „oferă sprijin practic și emoțional oricărei persoane evacuate ca urmare a acestei operațiuni într-un loc sigur”.

Comisarul adjunct al Poliției din Merseyside, Cllr Emily Spurrell, a declarat: „Sclavia a fost abolită în aceasta țară acum mai bine de 180 de ani. Cu toate acestea, în comunitățile noastre există încă bande criminale organizate care exploatează oamenii în modurile cele mai inumane cu putință.”

Anne Read, Directorul Anti-Trafic și Sclavie Modernă pentru Armata Salvării, a declarat: „Tuturor potențialelor victime adulte li se oferă sprijin din partea Armatei de Salvare în baza unui contract guvernamental și dacă doresc să primească asistență, atunci vor primi imediat acces la asistență specializată, cum ar fi consiliere, servicii de interpretare, consultanță juridică și de imigrare, asistență medicală și financiară și cazare în condiții de siguranță dacă este necesar.”

Oamenii care suspectează cazuri de sclavie modernă sunt rugați să aibă încredere în instinctele lor și să sune la Linia de asistență pentru sclavie modernă, la 0800 0121 700.

Sclavie modernă în estul Londrei. Razii pe șantierele cu muncitori români

VIDEO – Cornwall. Românii lucrători în agricultură protestează împotriva raidurilor anti-sclavie: „NU SUNTEM SCLAVI!”

Atacuri cu acid în Londra. Un adolescent riscă 12 ani de închisoare

O româncă din Londra, voluntar activ la școala copilului său