in

Londra. „Vorbește engleză, ești în Anglia”. Femeie umplută de sânge din cauză că nu vorbea engleza
Atac rasist într-un tren al London Overground. Un bărbat a lovit cu brutalitate o femeie din cauză că aceasta vorbea în spaniolă.

Este al doilea astfel de incident din mijloacele de transport publice din Londra, de la începutul acestui an, potrivit Poliției Transporturi.Incidentul s-a petrecut între stațiile Dalston Kingsland și Canonbury, la începutul săptămânii trecute, scrie The Independent.

Femeia vorbea la telefonul mobil în limba spaniolă când un bărbat de peste 50 de ani a început să strige la ea: „Trebuie să vorbești în engleză, ești în Anglia. Nu ai voie să vorbești altă limbă”.

Potrivit unui martor, femeia a fost atât de șocată încât nu a putut să îi răspundă bărbatului în engleză, ci în spaniolă. Asta l-a enervat și mai tare pe rasist, care pur și simplu a lovit-o în față.

Cineva a tras semnalul de alarmă, iar atacatorul a plecat fără ca nimeni să îl oprească.

Un bărbat de 56 de ani a fost arestat mai târziu, sub suspiciunea de vătămare corporală în urma unui atac rasist, potrivit Poliției Transporturi.

Un martor a descris cum femeia a fost lovită și, efectiv, era plină de sânge pe față.

În luna aprilie, o tânără de 24 de ani a fost atacată în metrou tot din cauză că vorbea limba spaniolă.

O femeie a târât-o de păr, supărată că aceasta nu vorbea limba engleză, în Anglia. Tânăra a suferit leziuni ale feței și scalpului.

Român persecutat de statul britanic: „Xenofobie, rasism, nazism”. „Daca eram neamț, francez, italian nu mă tratau ca pe un gunoi”

A condus 44 de ore fără odihnă din Anglia și a omorât trei persoane. Șofer român condamnat în Ungaria

Irlanda de Nord. Lider al extremei drepte, reținut după distribuirea de pliante împotriva românilor