in

O pană masivă de curent a aruncat Marea Britanie în haos. Trenuri oprite, avioane reținute la sol, un milion de oameni fără energie electrică

Mai multe zone din Anglia și Țara Galilor, printre care și o parte din Londra, au rămas fără energie electrică, vineri, 9 august. O pană de curent care a avut loc la ora 17.00 a afectat și rețeaua de cale ferată, precum și aeroporturile.

Astfel, potrivit The Independent, mai multe stații de metrou din Londra au fost evacuate de poliție, printre care și Kings Cross care a fost închisă pentru evitarea supraaglomerării.

Un purtător de cuvânt al companiei de electricitate din sud-estul și estul Angliei a declarat că aproximativ 300.000 de clienți au fost afectați de pana de energie, iar Western Power Distribution a anunțat că aproximativ 500.000 de persoane au rămas fără curent electric în sud-vest și în Țara Galilor.

Alți cel puțin 110.000 de clienți din Yorkshire și nord-est au fost, de asemenea, afectați.

Călătorii din sud-vestul Londrei au descris situația drept una desprinsă parcă dintr-un film apocaliptic.

O femeie a spus că nimic nu era deschis și nu exista semnal telefonic, când a ieșit din stația Clapham Junction, în jurul orei 17.00.

„Toate semafoarele erau stinse, nu erau polițiști, era periculos să traversezi pentru că mașinile nu opreau. Era ca și cum asistam la un film apocaliptic”, a mai spus ea.

Aeroportul din Necastle a rămas în întuneric timp de 15 minute. Un călător a spus că personalul nu știa exact ce se întâmplă. „Eram literalmente în beznă, iar oamenii foloseau telefoanele ca lanterne pentru a vedea și a se deplasa”, a spus acesta.

La spitalul din Ipswich generatorul nu a funcționat după oprirea energiei electrice, ceea ce a creat probleme personalului medical.

În cele din urmă generatorul a pornit, iar pacienții au fost în siguranță.


Problemele au început vineri după amiază, când companiile care furnizează energie electrică au confirmat întreruperi pe scară largă.

Londra: 19 înjunghieri, împușcături și o femeie de 89 de ani violată și omorâtă, în ultimele șase zile

Londra: 19 înjunghieri, împușcături și o femeie de 89 de ani violată și omorâtă, în ultimele șase zile

Un an de la mitingul diasporei, niciun vinovat. Zeci de mii de oameni au ieşit din nou în stradă