in

Sute de români, sclavi la spălătoriile auto din Marea Britanie

Sute de români sunt presupuse victime ale sclaviei moderne care se practică în spălătoriile auto din Marea Britane, scrie Reuters care citează organizația antitrafic Unseen.

Potrivit acesteia, se estimează că în Marea Britanie există 2.170 de persoane care ar putea fi victime ale sclaviei moderne în spălătoriile auto, iar a șasea parte dintre acestea sunt de origine română.

De asemenea, au exista 400 de apeluri către poliție și autoritățile locale care au reclamat astfel de practici.

Potrivit raportului organizației citate, în total aproximativ un sfert dintre potențialele victime ale sclaviei anunțate la linia telefonică specială provin de la spălătorii de mașini, care depășesc astfel sectorul construcțiilor, saloanele de manichiură și fermele.

Mii de lucrători de la spălatoriile de mașini din Marea Britanie sunt victime ale slaviei moderne, în majoritatea lor bărbați din Europa de est, îndatorați, forțați să muncească în conditii precare, lăsați fără documente și supuși la amenințări, abuzuri și violență.

Printr-o nouă aplicație de telefonie mobilă, șoferii sunt încurajați să anunțe dacă au suspiciuni, iar în aprilie a fost lansată o anchetă parlamentară privind acest fenomen.

„Raportul subliniază importanța crucială ca toată lumea să poată recunoaște semnele sclaviei și exploatării și să fie dispusă să le raporteze”, a declarat Andrew Wallis, directorul Unseen.

Dacă mergeți la o spălătorie de mașini și cei care vă spală masina nu poartă echipament de protecție, dacă par retrași, nu vor să ia bani și dacăa prețul e prea mic, toate acestea ar trebui să tragă un semnal de alarmă”, a explicat Wallis.

Razii în Gwent, Țara Galilor. Cum ajung românii sclavi în spălătorii auto din Marea Britanie

Donald Trump pentru The Sun: „SUA nu încheie un acord de liber schimb cu Marea Britanie”

Alexandrion Group devine un „jucător” global. Compania are în plan dezvoltarea exporturilor în peste 100 de țări