in

Negocierile din Turcia nu au adus nimic nou. Serghei Lavrov: „Rusia se va ocupa de viitorul Ucrainei”

Discuțiile din Turcia nu au adus nimic nou. Serghei Lavrov: „Rusia se va ocupa de viitorul Ucrainei”

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a organizat o conferință de presă după discuțiile cu omologul său ucrainean, Dimitri Kuleba.

Întrebat de Sky News dacă ucrainenii ar trebui să ia în serios partea rusă, având în vedere că aceasta le-a invadat țara, Lavrov a răspuns că vrea o „Ucraina prietenoasă… nu una care să creeze un stat nazist”.

Ministrul de Externe rus a mai spus că Rusia se va ocupa de viitorul Ucrainei și a adăugat că nu vrea o Ucraina în care limba și religia ruse să fie interzise.

El mai susține că națiunile occidentale sunt agresive față de cultura rusă, iar locul acesteia pe harta lumii este amenințat.

Război în Ucraina: Rușii au lovit maternitatea din Mariupol. Copii îngropați sub dărâmături

Serghei Lavrov a spus că a discutat cu omologul său ucrainean chestiuni umanitare, ce fac trupele pentru a proteja civilii, coridoarele de evacuare și aprovizionarea cu alimente și stabilitatea prețurilor în Europa.

Dar se pare că nu există actualizări pozitive, sau cel puțin substanțiale ale situației din Ucraina.


După discuții, Lavrov i-a acuzat pe „naționaliștii” ucraineni că folosesc civili ca scuturi umane.

Răspunzând la o întrebare a BBC cu privire la posibilitatea unei încetări a focului, Lavrov a spus că „operațiunea militară specială” va continua și că Vladimir Putin spune că strategia este conform planului.

Serghei Lavrov: „Occidentul se comportă periculos”

Lavrov a mai spus că, furnizând ajutor defensiv Ucrainei, Occidentul „se comportă periculos”.

„Nu am atacat Ucraina”, a explicat el, susținând că Rusia este amenințată și trebuie să apere regiunile Donețk și Lugansk, pe care Rusia le consideră independente.

La o întrebare despre bombardarea spitalului din Mariupol, venită din partea CNBC, Lavrov a spus că mass-media nu a oferit o poveste echilibrată despre ceea ce s-a întâmplat și că clădirea era golită de pacienți și sub controlul „radicalilor” ucraineni.

Imaginile care au apărut în presa Occidentală contrazic categoric ceea ce spune ministrul rus de Externe.


///Discuțiile din Turcia nu au adus nimic nou. Serghei Lavrov: „Rusia se va ocupa de viitorul Ucrainei” ///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

Marea Britanie intenționează să trimită arme antiaeriene în Ucraina

Marea Britanie intenționează să trimită arme antiaeriene în Ucraina

Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus

Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus