in

Aglomerația și condițiile din închisorile britanice: deținuții stau ”mai rău decât în epoca victoriană”

Aglomerația și condițiile din închisorile britanice: deținuții stau ”mai rău decât în epoca victoriană”. Avertismentele sunt că închisorile din Marea Britanie “explodează la cusături” în urma unei crize de supraaglomerare – aceasta vine după ce Serviciul de închisori scoțian a dezvăluit că zece închisori funcționează la o capacitate de peste 100 de procente.
Deținuții sunt înghesuiți ca “sardinele” în celule pentru o singură persoană, din cauza unei crize de supraaglomerare în Marea Britanie, care ar putea duce la riscuri grave de recidivă.
>>> Săptămână de groază la Londra: 3 morți, 11 înjunghiați și un băiat mutilat de un câine. Plus un bărbat violat în parc

Aglomerația și condițiile din închisorile britanice

Militanții au avertizat că închisorile ar putea încălca drepturile omului, după ce s-a constatat că aproape 1.800 de deținuți au fost forțați să stea câte doi în celule individuale numai în Scoția, zece dintre închisorile din țară fiind considerate supraaglomerate.

Liam McArthur, deputatul liberal-democrat Liam McArthur, care a dezvăluit cifrele, a evidențiat faptul că o închisoare funcționează la 140% din capacitate. El a avertizat că supraaglomerarea poate amenința siguranța personalului și probabilitatea unei reabilitări reușite. “În timpul mandatului SNP, majoritatea închisorilor sunt acum pline până la refuz, oamenii fiind înghesuiți ca sardinele”, a spus el.

Aceasta vine după ce o anchetă din august a dezvăluit că celulele singure găzduiesc frecvent până la trei deținuți în Anglia și Țara Galilor, potrivit Observer. Fostul prim-ministru britanic John Major a comentat ancheta și a declarat că deținuții sunt “ținuți în condiții mai rele decât în epoca victoriană”.
>>> Șomajul explodează în Marea Britanie, țara înregistrează cea mai mare scădere a numărului de angajați

“Această închisoare nu mai poate rezista mult”

În luna iulie, în Scoția, închisorile Addiewell și Dumfries aveau o rată medie de ocupare de 103% și 110%. Cifrele pentru Edinburgh, Glenochil, Greenock, Inverness și Kilmarnock au depășit, de asemenea, 100 la sută. Low Moss a funcționat la 102%, iar cifra pentru Perth a fost de 107%.

Michael Stoney, guvernatorul închisorii Barlinnie, care funcționează la 140 la sută, s-a temut anterior că propria sa închisoare este atât de supraaglomerată încât riscă “un eșec catastrofal”, relatează Daily Record. “Această închisoare nu mai poate rezista mult”, a subliniat el. “Infrastructura eșuează în mod constant. O mare parte din timpul meu este doar încercarea de a menține închisoarea funcțională”.

Închisoarea Barlinnie are o capacitate proiectată de 987 de persoane, dar are o rată medie de ocupare de 1.379 de persoane. Aceasta va fi înlocuită, dar s-a raportat că o actualizare a guvernului privind proiectele majore de infrastructură a eliminat calendarul și costurile schemei. Inspectorul șef al închisorilor scoțiene, Wendy Sinclair-Gieben, a avertizat recent că numărul persoanelor aflate în custodie va crește în următorul an.

Ea a declarat că numărul deținuților a scăzut în timpul pandemiei, dar este posibil ca acesta să depășească 8.000 de deținuți în cursul anului viitor. Ea a adăugat: “Pur și simplu, trimitem mult prea mulți oameni în închisoare pentru spațiile și resursele limitate disponibile pentru a obține schimbări în vederea reabilitării. Dacă nu se abordează riscurile și nevoile indivizilor în închisoare, rata de recidivă va rămâne ridicată, cu costuri semnificative pentru bugetul public.”

surse: mirror.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cinci bulgari care locuiesc în Marea Britanie acuzați

Cinci bulgari care locuiesc în Marea Britanie acuzați de spionaj pentru Rusia

Grant de 7.500 de lire sterline în Marea Britanie

Mii de gospodării din Marea Britanie vor primi un grant de 7.500 de lire sterline: „Nu va trebui niciodată rambursat”