in

Amendă consistentă pentru șoferii care beau apă în timp ce conduc, noile reguli din Codul Rutier britanic

Amendă consistentă pentru șoferii care beau apă în timp ce conduc. Anumite obiceiuri de vară, cum ar fi consumul de apă sau purtarea de șlapi în timp ce conduc, ar putea aduce conducătorilor auto amenzi mari dacă sunt prinși făcând acest lucru, au avertizat experții. Șoferii au fost îndemnați să fie atenți la anumite reguli din Codul Rutier britanic pe care poate nici nu știu că le încalcă, pentru a evita să fie sancționați cu amendă sau puncte de penalizare.
>>> Lipsă gravă de apă în Marea Britanie, râurile și lacurile seacă: începe raționalizarea

Amendă consistentă pentru șoferii care beau apă în timp ce conduc

Având în vedere că temperaturile sunt mai ridicate decât media pentru Marea Britanie în acest moment, este momentul ideal pentru a face o excursie cu prietenii sau familia, fie că este vorba de o scurtă escapadă la plajă sau de o vacanță mai îndepărtată.

Experții de la ATS Euromaster au prezentat câteva obiceiuri neașteptate care ar putea duce la penalizarea șoferilor în această vară – unul dintre acestea este consumul de apă la volan.
>>> Patru noi reguli de conducere vor veni în 2023 – de la interzicerea parcării pe trotuar la limitele de viteză de 20 mph

Deși nu este ilegal să bei o băutură nealcoolică la volan, șoferii pot fi acuzați de conducere neglijentă dacă nu controlează în siguranță mașina. Regula 148 din Codul rutier spune că “pentru a conduce și a conduce în siguranță este nevoie de concentrare”.

Acest lucru le poate aduce o amendă pe loc de 100 de lire sterline și 3 puncte, dacă concentrarea lor este distrasă de băutură, dar în cazuri mai grave, în cazul în care un potențial incident este cauzat de aceasta, amenda poate ajunge până la 2.500 de lire sterline.
>>> Puteți conduce dimineața după ce ați băut seara? Și cât timp rămâne alcoolul în organism?

Reguli puțin cunoscute care ar putea să-i prindă pe șoferi în această vară.

În timp ce alunecarea pe o pereche de șlapi în timpul verii poate fi atât de ușoară, se recomandă ca aceștia să nu fie purtați la volan.

Regula 97 din Codul rutier prevede că îmbrăcămintea și încălțămintea nu trebuie să vă împiedice să puteți folosi comenzile. Lipsa de susținere a încălțămintei înseamnă că sandalele pot aluneca, se pot prinde sub pedale sau se pot rupe complet și vă pot împiedica să apăsați frânele în cazul unei opriri de urgență.

Acest lucru vă poate aduce o amendă de 100 de lire sterline pe loc și, dacă se merge mai departe, o amendă de 5.000 de lire sterline, nouă puncte de penalizare și, eventual, o interdicție de a conduce.

Conducerea pentru șoferii cu alergii la praf sau polen

Dacă conduceți în timp ce suferiți de alergii și nu puteți conduce un vehicul din cauza iritației ochilor, a tusei sau a strănutului, puteți primi amenzi de 2.500 de lire sterline.

O soluție simplă de a lua tablete pentru aceste afecțiuni ar putea expune șoferii la un risc și mai mare, deoarece puteți fi condamnat pentru că ați luat medicamente legale care vă afectează șofatul și provoacă somnolență. Acest lucru ar putea, de asemenea, să vă agraveze cazul și să vă aducă o amendă suplimentară de până la 5.000 de lire sterline.

Mașina neventilată corespunzător

Lipsa de ventilație a aerului în mașină ar putea face ca șoferii să fie acuzați în temeiul regulii 237 din Codul rutier, care prevede că vehiculele trebuie să fie ținute bine ventilate “pentru a evita somnolența”. Acest lucru înseamnă că șoferii trebuie să se asigure că țin un geam deschis atunci când este posibil sau, în cazul unui trafic staționar, să folosească aerul condiționat.

Dacă nu folosesc în mod corespunzător ventilația în mașină, șoferii ar putea primi amenzi de până la 5.000 de lire sterline în cele mai grave cazuri și trei puncte pe permis.

sursa: Daily Record

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Vedeta TV Judy Fitzgerald moare subit la 32 de ani.

Vedeta TV și fosta Miss Bikini moare „în mod neașteptat” la 32 de ani. „Era un suflet frumos”

val căldură paraliza Marea Britanie

Un alt val de căldură de vară ar putea paraliza Marea Britanie, experții spun că nu sunt pregătiți