in

Britanicii săraci au ajuns să meargă la McDonald’s ca să se încălzească și să se spele

britanicii săraci

Britanicii săraci care se luptă să facă față facturilor la energie tot mai mari caută adăpost în restaurantele McDonald’s, arată o organizație caritabilă din Marea Britanie.

Astfel, părinții și copiii nevoiași își petrec serile în restaurantele fast-food, bazându-se pe facilitățile de acolo precum bucătărie, baie și căldură, arată The Guardian.

„Oamenii le cumpără copiilor câte un Happy Meal pentru câteva lire și îi țin la căldură, înăuntru. Apoi se spală pe mâini și pe dinți la chiuvete și se uită ore întregi la televizor, beneficiind de wi-fi gratuit”, spune Matthew Cole.

Cole este președintele Fundației Fuel Bank, un organism care încearcă să ajute familiile cu facturile în plină expansiune pe fondul inflației în creștere.

Multe dintre gospodăriile care folosesc contoare cu plată în avans se „deconectează” iar oamenii stau în frig și în întuneric.

Fundația Fuel Bank a ajutat peste 500.000 de oameni. După ce le evaluează nevoile, oamenilor li se oferă, de obicei, fonduri electronice pentru a acoperi șapte până la 10 zile de aprovizionare cu energie.

Aceștia primesc, de asemenea, ajutor pentru a discuta cu furnizorul de energie și pentru a solicita alte forme de sprijin de la stat.

Imagini ale sărăciei extreme: Cozi la băncile de alimente din Londra. „Ne întoarcem în timp”

De asemenea, fundația a înregistrat o creștere de 74% a cererilor de informații față de anul trecut, în primele trei luni ale anului 2022.

Cole spune că un obiectiv major este acela de a preveni britanicii fără bani să apeleze la creditori cu dobândă mare.

Directorii din industrie au prognozat deja o creștere a datoriilor neperformante dacă facturile anuale la energie vor atinge 3.000 de lire sterline pe an din octombrie.

Citizens Advice spune că datoria medie la energie se ridică acum la 1.450 de lire sterline, în creștere față de 1.330 de lire sterline, în 2020.


Britanicii săraci merg la McDonald’s ca să se încălzească și să se spele…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.5]

Marea Britanie anunță că va intra în război dacă Rusia va face această mișcare

Marea Britanie anunță că va intra în război dacă Rusia va face această mișcare

Unde puteți alimenta mașina ieftin în Marea Britanie. Prețurile diferă de la o zobă la alta

Unde puteți alimenta mașina ieftin în Marea Britanie. Prețurile diferă de la o zonă la alta