in

Marea Britanie: Pacientul cu cea mai lungă suferință de COVID-19 s-a vindecat și a fost externat

Șoferul de taxi Ali Sakallioglu a fost declarat pacientul cu cea mai lungă suferință de Covid-19, după ce a stat în spital timp de aproximativ șapte luni, confruntându-se cu mai multe probleme de sănătate: infarct și accident vascular cerebral.

Șoferul de taxi Ali Sakallioglu, pacientul cu cea mai lungă suferință de Covid-19, a petrecut în total 222 de zile pe patul de spital, după ce a contractat virusul mortal, care a ucis până acum peste 50.000 de oameni în Marea Britanie, scrie Daily Mail.

În perioada de spitalizare, Ali a suferit un infarct, un accident vascular cerebral, dar și insuficiență respiratorie.

Familia sa a fost informată de trei ori că bărbatul nu va supraviețui, însă Ali a reușit să lupte împotriva coronavirusului, întorcându-se acasă, în Catford, sud-estul Londrei.

Ali, care are diabet de tip 1, a dezvoltat simptome de Covid-19 la sfârșitul lunii martie, când Marea Britanie a intrat pentru prima dată într-un blocaj național.

Bărbat de 47 de ani moare de COVID lung, la două luni de la externarea sa din spital

După ce a sunat la 111, i s-a spus să se autoizoleze. La începutul lunii aprilie, a fost dus de urgență la Spitalul Universitar Lewishamspital, după ce simptomele i s-au agravat. Ulterior, a fost dus la King’s College Hospital, din Camberwell, pentru a i se face o intervenție chirurgicală în urma unui atac de cord, intrând  într-o comă indusă.

După trei luni de comă, în cele din urmă, a fost mutat la un azil de bătrâni pentru a se reabilita. Acum este acasă și speră să se întoarcă la slujba sa de șofer de taxi.

Luna trecută, Mark Gregory, de 58 ani, fusese declarat pacientul cu cea mai lungă suferință de Covid-19 din Marea Britanie, întorcându-se acasă după șase luni.

El a fost internat la Weston General Hospital, Somerset, în aprilie, după ce a contractat coronavirusul. În cele șase luni de spitalizare, bărbatul a urmat un tratament cu dializă și transfuzii de sânge pentru a-i spori sistemul imunitar.

Timp de două luni a stat la Terapie Intensivă, după ce a contractat și o infecție bacteriană care a dus la pneumonie.

„Este minunat. Șase luni este mult timp. Am mers mai întâi la Weston, de la Weston la Bristol Royal Infirmary, de acolo înapoi la Weston, de la Weston la South Community Hospital și apoi înapoi acasă. A trecut mult. M-am speriat. Îmi spuneam doar „continuă Mark, fii puternic. Acesta a fost principalul lucru”, a declarat Mark.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Amendă uriașă pentru proprietarul unei săli de sport din Londra care a ignorat restricțiile. Riscă să ajungă la închisoare

Amendă uriașă pentru proprietarul unei săli de sport din Londra care a ignorat restricțiile. Riscă să ajungă la închisoare

Mesajul echipei PNL Bacău pentru diaspora: „Avem grijă de familiile voastre și vă așteptăm cu drag acasă, pe cei plecați departe!”