in

COVID-19 poate provoca pierderea bruscă și permanentă a auzului, arată un studiu din Marea Britanie

COVID-19 poate provoca pierderea bruscă și permanentă a auzului, au descoperit experții din Marea Britanie. Aceștia spun că astfel de probleme necesită să fie depistate precoce și un tratament urgent.

S-a constatat că infectarea cu coronavirus afectează corpul uman în nenumărate feluri, de la pierderea gustului și a mirosului, până la deteriorarea organelor, scrie The Guardian.

Acum, medicii au raportat noi dovezi ale faptului că boala ar putea afecta și auzul.

Potrivit BMJ Case Reports, experții de la University College London au în vedere cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani, cu astm bronșic, internat la terapie intensivă cu COVID-19, ventilat și căruia i s-au administrat medicamente, inclusiv antiviralul remdesivir și steroizii intravenoși.

La o săptămână după ce a părăsit spitalul, bărbatul a dezvoltat un țiuit în urechea stângă și apoi pierderea auzului.

Echipa de medici spune că niciunul dintre medicamentele care i s-a administrat bărbatului nu poate provoca pierderea auzului, în timp ce pacientul nu avea probleme cu canalele urechii sau cu timpanele. Investigațiile ulterioare nu au arătat niciun semn de probleme autoimune, bărbatul nu avea gripă sau HIV – afecțiuni legate anterior de pierderea auzului. Mai mult, el nu mai avusese niciodată probleme de auz.


Testele ulterioare au arătat că pierderea auzului senzorial în urechea stângă – o situație în care urechea internă sau nervul responsabil de sunet sunt inflamate sau deteriorate. Pacientul a fost tratat cu steroizi, cu succes parțial.

COVID-19: Marea Britanie anunță peste 100 de morți într-o singură zi pentru prima dată în patru luni

Cazul este primul astfel de incident raportat în Marea Britanie, deși un număr mic de rapoarte similare au apărut din alte țări.

Dr. Stefania Koumpa, coautor al studiului, a declarat că nu se știe încă cum COVID ar putea provoca pierderea auzului, dar există explicații posibile.

„Este posibil ca virusul Sars-Cov-2 să intre în celulele urechii interne și să provoace moartea acestora și / sau să determine corpul să elibereze substanțe chimice inflamatorii numite citokine care pot fi toxice pentru urechea internă”, a spus ea. „Steroizii ajută probabil la reducerea inflamației și, prin urmare, la scăderea producerii de citokine.”

Echipa de medici spune că pacienții cu coronavirus din terapie intensivă ar trebui să fie întrebați despre pierderea auzului și să fie îndrumați pentru tratament de urgență.

Kevin Munro, profesor de audiologie la Universitatea din Manchester, care nu a fost implicat în lucrare, a declarat că se știe că alte virusuri, inclusiv rujeola și oreionul, pot afecta auzul. Acesta a mai spus că a fost contactat de un număr mare de bolnavi care au avut COVID și care au raportat modificări ale auzului sau zgomote auzite în urechi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Lista țărilor din care se intră în carantină la sosirea în România, de pe 15 octombrie. Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie

Este inevitabil! Londra va avea soarta nordului Angliei în câteva zile. Sadiq Khan: „Virusul se răspândește foarte repede în fiecare colț al Londrei”