in

Cum dovedesc că am settled sau pre-settled status în UK. Vezi ce este și cum se poate obține un share code pentru angajare sau pentru închirierea unei case

Cum dovedesc că am settled sau pre-settled status în UK? Este o întrebare pe care mulți dintre noi și-o pun din cauza noilor reguli pentru imigranții europeni din Marea Britanie.

Acestea prevăd că trebuie să dovedești că ai settled sau pre-settled status atunci când ți se cere de către autoritățil, angajator sau proprietarul casei unde locuiești sau pe care dorești să o închiriezi.

Pentru a arăta că ești în mod legal în UK, ai nevoie de un share code. Cu ajutorul acestuia, cel îndreptățit poate să verifice dacă prezența ta în Regatul Unit este legală, dacă ai drept de muncă, de închiriere a unei locuințe sau dacă ai dreptul la asistență socială sau medicală.

Cum dovedesc că am settled sau pre-settled status

Pentru a obține un share code trebuie să fiți conectat la Internet, să aveți la îndemână actul pe care l-ați folosit atunci când ați aplicat pentru settled sau pre-settled status și adresa de e-mail sau numărul de telefon din aplicație.

După aceea, trebuie să accesați https://www.gov.uk/view-prove-immigration-status și să dați click pe butonul START NOW.

În continuare veți fi întrebat: „What identity document did you use in your application?” (Ce act de identitate ați folosit în aplicația dumneavoastră?).

Trebuie să selectați documentul folosit, adică pașaport, carte de identitate sau permis de rezidență,  apoi trebuie să apăsați butonul CONTINUE.

Următoarea întrebare va fi: “What is your National Identity Card number?” (Care este numărul documentului de identitate?) și trebuie să introduceți datele de pe documentul pe care l-ați folosit atunci când ați aplicat. ATENȚIE! Dacă ați folosit cartea de identitate trebuie să introduceți atât seria, cât și numărul. Apoi apăsați CONTINUE.

În continuare va apărea întrebarea : “What is your date of birth?” (Care este data dumneavoastră de naștere?). După ce introduceți data nașterii în formatul care vi se cere, apăsați CONTINUE.

De la 1 iulie, românii pot fi opriți pe stradă și verificați de ofițerii de imigrare. Ministrul Imigrației, Kevin Foster, explică pentru Ziarul Românesc ce se întâmplă de mâine cu cei care nu au rezidență în Regatul Unit…

Dacă ați făcut toți acești pași corect, va apărea întrebarea “How do you want to receive a security code?” (Cum doriți să primiți un cod de securitate?). Trebuie să selectați dacă doriți să primiți codul pe e-mail sau pe telefon (trebuie să fie care folosite la înregistrarea statutului), apoi apăsați CONTINUE.

Vi se va cere: “Check your phone /email.” (Verificați telefonul/e-mailul). După ce aflați astfel codul de securitate, îl introduceți în caseta apărută și apăsați CONTINUE.

Dacă totul este în regulă, pe ecran va apărea: “Your immigration status” (Statutul dumneavoastră de imigrare), iar tot ce aveți de făcut este să apăsați butonul PROVE YOUR STATUS (Dovediți-vă statutul), apoi pe cel GET SHARE CODE TO PROVE YOUR STATUS (Obțineți un share code pentru a vă dovedi statutul).

Codul este valabil 30 de zile

Nu ați terminat aici, pentru că pe ecran va apărea: “What do you need the share code for?” (Pentru ce aveți nevoie de un share code?). Și va trebui să alegeți unul dintre răspunsuri: to prove my right to work including work placements in the UK( pentru a-mi demonstra dreptul la muncă, inclusiv la a-mi căuta de muncă în UK), to prove my right to rent in the UK (pentru a-mi demonstra dreptul de a închiria în UK), something else (alt motiv)

După ce alegeți unul dintre răspunsuri, trebuie să apăsați „PREVIEW WHAT CHECKER WILL SEE” (Previzualizați ceea ce va vedea solicitantul).

Pentru ultimul pas, trebuie să apăsați butonul: CREATE SHARE CODE (Creați share code).

Va apărea un cod format din litere si cifre. Codul poate fi printat, descărcat în format PDF sau trimis prin e-mail. Acest cod este dovada ca ai dreptul de a locui, lucra, închiria și a beneficia de servicii sociale și medicale în Marea Britanie.

ATENȚIE! Codul este valabil 30 de zile și trebuie generat altul ori de câte ori ți se cere.


…Cum dovedesc că am settled sau pre-settled status în UK. Vezi cum se poate obține un share code pentru angajare sau pentru închirierea unei case…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 3]

Londra, capitala crimelor. Numărul adolescenților uciși în capitala Marii Britanii este cel mai mare din ultimii zece ani

Criminalul român care a îngrozit Irlanda a primit închisoare pe viață. Și-a lovit victima de 78 de ani cu bestialitate, a legat-o și a sugrumat-o cu șnurul de la draperie