in

NINO va fi mai mare de la anul. Creșterea taxelor în Marea Britanie, legiferată de parlament

Parlamentarii britanici au votat pentru creșterea taxelor pentru asigurările naționale (NINO) pentru a finanța asistența medicală și socială, la o zi după ce premierul Boris Johnson a anunțat noile reglementări.

În ciuda reacției din interiorul Partidului Conservator, majorarea taxei pentru sănătate cu 1,25% a trecut de Camera Comunelor cu 319 voturi pentru și 248 de voturi împotrivă.

Astfel, majoritatea activă a guvernului, de peste 80, a fost redusă la 71, un număr de conservatori alegând să se abțină, în timp ce alții au spus clar că votează doar cu cea mai mare reticență.

Se așteaptă ca astfel să se strângă 12 miliarde de lire sterline pe an, ceea ce premierul a spus că va fi folosit pentru finanțarea restanțelor NHS și pentru a reforma asistența socială.

Johnson a acceptat că noua taxă a încălcat angajamentul guvernului, dar a dat vina pe pandemie.

Boris Johnson anunță creșterea taxelor. Cresc asigurările naționale și impozitul pe dividende. O nouă taxă din 2023

Conform planului, costurile de îngrijire vor fi limitate la 86.000 de lire sterline, începând cu octombrie 2023, iar guvernul va oferi sprijin pentru persoanele cu active cuprinse între 20.000 și 100.000 de lire sterline.


Liderul laburist Sir Keir Starmer l-a acuzat pe premierul că lovește în oamenii care lucrează, spunând că un lucrător de îngrijire cu salariul minim se va confrunta acum cu o creștere a impozitelor, dar nu cu o creștere a salariului.

El a spus că milioane de familii se confruntă acum cu o „dublă problemă” a creșterii asigurărilor naționale și o reducere de 1.000 de lire sterline pe an a Creditului Universal, scrie Metro.

El a susținut că guvernul ar trebui să ceară mai mult de la oamenii mai bogați, făcându-i să plătească din acțiunile, dividendele și proprietățile lor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Anglia ar putea renunța la sistemul semafor. Cei nevaccinați vor sta în carantină indiferent din ce țară vin

Anglia ar putea renunța la sistemul semafor. Cei nevaccinați vor sta în carantină indiferent din ce țară vin

Deficitul de șoferi continuă să creeze probleme. Brexitul și pandemia îi lasă pe britanici fără mobilă, mâncare caldă și legume

Deficitul de șoferi continuă să creeze probleme. Brexitul și pandemia îi lasă pe britanici fără mobilă, mâncare caldă și legume