in

Forțele armate ale Marii Britanii sunt prea SLABE pentru a proteja țara în război, avertizează un fost comandant militar

Forțele armate ale Marii Britanii sunt prea slabe pentru a preveni războiul sau pentru a proteja națiunea de conflicte, a avertizat un fost comandant militar de rang înalt, citat de Mirror.

Lordul West, care a ocupat funcția de Prim Lord al Marinei din 2002 până în 2006, a făcut o evaluare sumbră la Westminster, în timp ce colegii dezbăteau impactul războiului din Ucraina.

El a declarat în fața Parlamentului: „În ciuda a tot felul de intenții, a existat o lipsă de finanțare în domeniul apărării timp de mulți ani.

„Privind spre viitor, această lipsă de finanțare a fost exacerbată de presupunerea unor economii de eficiență foarte iluzorii, pentru că acestea pur și simplu nu se vor întâmpla.

Forțele armate ale Marii Britanii sunt prea SLABE

„Cheltuirea banilor pentru apărare este în mod clar foarte dificilă pentru guverne în societatea noastră confortabilă și sigură.

„Dar motivul pentru care ne aflăm într-o societate confortabilă și sigură este pentru că cheltuim bani pentru apărare.”


Fostul comandant a declarat că există un „adevăr considerabil” în opinia conform căreia războaiele nu se câștigă pe câmpul de luptă, ci prin construirea în prealabil a forțelor militare.

„Mulți dintre noi au avertizat cu privire la subfinanțarea cronică și ni s-a spus de nenumărate ori că ne-am înșelat.

„Realitatea este că forțele noastre armate sunt prea slabe pentru a preveni războiul… iar dacă va fi război, și mă tem că într-o zi probabil că va fi, acestea nu au echipamentul și efectivele necesare pentru a ne menține în siguranță.”

El a adăugat: „Armata, marina și forța noastră aeriană sunt prea mici”

„Ele nu au capacitatea de a rezista la uzura inevitabilă și nu sunt suficient de bine echipate cu stocuri de bază de ultimă generație, complet întreținute și suficiente pentru ratele inevitabil de utilizare a războiului”.

Fostul ministru al securității a adăugat: „Numerele contează, fie că este vorba de nave, avioane sau oameni. Reducerea armatei la 72.500 de militari este un pas prea departe.

„Se pare că există o convingere în Guvern că viitoarele războaie se vor purta exclusiv în spațiul cibernetic, folosind tehnologii avansate… și că nu este nevoie de echipamente și de efective militare tradiționale. Aceasta este o prostie periculos de simplistă.

„Este clar că aceste lucruri noi sunt foarte importante pentru modul în care luptăm în război, dar este nevoie de mai mult decât atât.

„Avantajele hi-tech în ajutorarea ucrainenilor au fost evidențiate în acest conflict recent, dar ucrainenii încă au nevoie de bocanci pe teren.”

”O armată care se reduce la cea mai mică dimensiune din ultimii 200 de ani”

El a adăugat: „Guvernul are posibilitatea de a alege dacă cheltuim sau nu ceea ce este necesar pentru a asigura siguranța națiunii noastre în materie de apărare, pentru a opri războiul mondial, pentru a avea grijă de dependențele noastre și de poporul nostru. În prezent, cred că aleg greșit”.

Lord West a continuat: „În condițiile în care războiul face ravagii în Europa și este posibil să se extindă până la un război mondial, este nevoie de o creștere imediată a cheltuielilor pentru apărare.”

Fostul șef al armatei britanice, Lord Dannatt, a cerut, de asemenea, creșterea cheltuielilor pentru apărare.

El a declarat: „Avem nevoie de mai multe blindate, de mai multă artilerie și de mai mulți oameni. Să avem o armată care se reduce la cea mai mică dimensiune din ultimii 200 de ani este complet inacceptabil”.

Fostul șef al forțelor armate Lord Stirrup a avertizat că stocurile de muniție ale Regatului Unit și ale altor membri NATO sunt „inadecvate” și a subliniat necesitatea de a mări stocurile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Măștile nu mai sunt obligatorii în spitalele din Anglia. Numărul cazurilor de Covid a scăzut cu 95% de la începutul anului

Sadiq Khan avertizează că scumpirile ar putea cauza o creștere a criminalității violente pe străzile Londrei