in

Furtuna ”Agnes” va lovi din plin Marea Britanie, cu ploi abundente și vânturi de până la 120 de km pe oră

Furtuna ”Agnes” va lovi din plin Marea Britanie. Vânturi puternice și ploi abundente vor lovi Marea Britanie în timp ce Agnes, prima furtună ”cu nume” a sezonului, va traversa țara la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat Met Office. Furtuna va afecta miercuri regiunile vestice ale Regatului Unit și Irlandei, cele mai puternice vânturi fiind așteptate pe coastele Mării Irlandei.
>>> Mii de gospodării din Marea Britanie vor primi un grant de 7.500 de lire sterline: „Nu va trebui niciodată rambursat”

Furtuna ”Agnes” va lovi din plin Marea Britanie

În unele locuri sunt posibile rafale de până la 80 de mile pe oră, iar în zonele din interior sunt prognozate rafale de 50 de mile pe oră până la 60 de mile pe oră. Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord și nordul Angliei vor avea parte, de asemenea, de precipitații abundente, cu posibilitatea de până la 60 mm în zonele de mare altitudine din Scoția.

Steve Ramsdale, un meteorolog șef al Met Office, a declarat: “În timp ce traiectoria precisă și adâncimea furtunii Agnes sunt încă în curs de determinare, există o mare probabilitate de rafale de vânt în jurul valorii de 50 la 60 mph pentru unele zone interioare. Zonele de coastă expuse ar putea înregistra rafale de 65 până la 75 de mile pe oră, cu o mică probabilitate ca în câteva locuri să se înregistreze rafale de 80 de mile pe oră.
>>> Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere a veniturilor de 901 lire sterline

Ploi abundente

“Pe lângă vânturile foarte puternice pentru multe persoane, furtuna Agnes va aduce și ploi abundente, cu cele mai mari cantități de precipitații mai probabile în Scoția, nordul Angliei, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Aproximativ 60 mm de ploaie este posibil în câteva locuri pe teren înalt în Scoția.”

O avertizare galbenă pentru vânt a fost emisă pentru o mare parte din Marea Britanie, iar o avertizare de ploaie a fost emisă, de asemenea, pentru unele părți ale Scoției.

Met Office a precizat că avertizarea de vânt evidențiază posibilitatea producerii unor pagube la clădiri din cauza vântului puternic, precum și posibilitatea unor întreruperi de energie electrică pentru unele persoane.

De asemenea, sunt posibile perturbări în transporturi, unele drumuri și poduri putând fi închise, a precizat meteorologul. Agnes este prima furtună ”cu nume” din sezonul de numire a furtunilor, care se desfășoară din septembrie până în luna august a anului următor.

surse: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 3.8]

Grant de 7.500 de lire sterline în Marea Britanie

Mii de gospodării din Marea Britanie vor primi un grant de 7.500 de lire sterline: „Nu va trebui niciodată rambursat”

Dezastru la Urgențe în Anglia

„O chestiune de rușine națională”: 400.000 de oameni așteaptă mai mult de o zi la Urgențe în Anglia