in

Furtunile de zăpadă și vânturile puternice vor cauza probleme în Marea Britanie, s-a înregistrat cea mai rece noapte din acest an

Furtunile de zăpadă și vânturile puternice vor cauza probleme în Marea Britanie, s-a înregistrat cea mai rece noapte din acest an. Noaptea de miercuri spre joi a fost cea mai rece din acest an până în prezent, cu temperaturi care au scăzut până la -16C în Altnaharra, Scoția, anunță theguardian.com.

Met Office a emis joi o avertizare de cod galben de vânt puternic și viscol, cu până la 40 cm de zăpadă, care acoperă o zonă cuprinsă între Stoke-on-Trent și Durham. Meteorologii au anunțat că este posibil să se producă perturbări semnificative ale transportului, ale liniilor electrice și ale acoperirii rețelelor de telefonie.

Citește și: Revolut sfidează băncile tradiționale și își lansează propriul card de credit: „Fără comisioane”

Furtunile de zăpadă și vânturile puternice vor cauza probleme

Vor fi perturbări serioase ale circulației pe o mare parte a Regatului Unit. În Peak District și Pennines există posibilitatea ca până vineri dimineață să ningă până la 40 cm de zăpadă, iar comunitățile izolate riscă să fie izolate.

Avertizarea de culoare galbenă pentru unele părți din centrul și nordul Angliei durează 21 de ore, începând de joi, de la ora 15:00. O avertizar înseamnă că există probabilitatea ca vremea severă să perturbe planurile oamenilor, existând posibilitatea unor întârzieri în călătorii, închideri de drumuri și căi ferate și întreruperi de energie electrică. De asemenea, aduce un risc potențial pentru vieți și proprietăți.

Avertizări de cod galben de ninsori sunt în vigoare pentru toată Anglia la nord de West Midlands începând de joi dimineață, pentru o mare parte din Țara Galilor și pentru toată Irlanda de Nord. În timp ce în sudul Angliei este posibil să plouă, acestea se vor transforma în zăpadă odată ce vor ajunge în regiunile centrale.

Avertizări meteorologice galbene pentru zăpadă și gheață și în mare parte din Scoția

O avertizare galbenă pentru zăpadă și gheață este în vigoare în nordul Scoției, unde temperaturile au ajuns la -4C în primele ore ale zilei de joi. O altă avertizare galbenă pentru zăpadă este în vigoare în centura centrală, în Dumfries și Galloway și în Scottish Borders – cu o avertizare suplimentară pentru zăpadă și gheață în vigoare în sud-estul Scoției.


Met Office avertizează că unele drumuri și căi ferate vor fi probabil afectate, cu timpi de călătorie mai lungi pentru serviciile de transport rutier, cu autobuzul și cu trenul. De asemenea, vor exista unele pete de gheață pe drumurile, trotuarele și pistele pentru bicicliști netratate și vor fi posibile răniri în urma alunecărilor și căderilor pe suprafețele înghețate.

Sunt așteptate perturbări semnificative ale căilor ferate și ale drumurilor în toată Marea Britanie. RAC a raportat o creștere a numărului de defecțiuni de-a lungul autostrăzii M4 spre vest, de la Londra până în Țara Galilor. National Highways a avertizat șoferii din West Midlands și din estul Angliei să nu călătorească decât dacă deplasarea lor este esențială.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]

Două surori din Marea Britanie au murit subit

Două surori din Marea Britanie au murit subit, la trei săptămâni una de cealaltă

Un bărbat de 44 de ani a murit subit în timpul unui zbor Jet2, avionul a aterizat de urgență