in

Guvernul britanic, pregătit să introducă taxe pentru autostrăzi. Are de recuperat 40 de miliarde de lire sterline

Ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, intenționează să introducă taxe pentru fiecare milă parcursă pe autostrăzile din Marea Britanie, pentru a umple o gaură de 40 de miliarde de lire sterline produsă de trecerea la mașini electrice, din 2030, scrie Daily Mail.

Astfel, se are în vedere un plan prin care șoferii să fie taxați pentru fiecare milă parcursă pe șoselele din Marea Britanie,  printr-un sistem național de stabilire a prețurilor rutiere ce ar putea duce către un nou sistem de tip „plătești pe măsură ce conduci”.

Taxele rutiere din Anglia sunt limitate la scheme precum M6 Toll în Midlands, pasajul Dartford de pe M25, zona de congestie a Londrei și câteva tuneluri și poduri mici.

Însă, pe fondul temerilor că trecerea la vehiculele electrice va lăsa o deficiență fiscală masivă din pierderea veniturilor acumulate prin taxe de poluare, potrivit Times.

Boris Johnson dorește să accelereze planurile ecologice – inclusiv interdicția privind vânzarea mașinilor pe benzină și diesel, din 2030.

Autovehiculele diesel, pe benzină și hibrid, interzise la vânzare în Marea Britanie, în următorii 15 ani

Acest lucru ar putea însemna oprirea unui număr mare de venituri fiscale, cum ar fi TVA pe combustibil – care în prezent se ridică la peste 5,7 miliarde de lire sterline pe an

Ar putea însemna, de asemenea, sfârșitul taxei pe combustibil, care reprezintă în prezent la 57.95 pence la un litru pentru vehiculele pe benzină și diesel și care aduce 27.5 miliarde de lire sterline pe an la buget.

Accizele pentru vehicule (VED) – care se percep la achiziționarea de mașini în funcție de nivelurile lor de emisii – ajung la 7,1 miliarde de lire sterline anual.

Un plan similar a fost abandonat de guvernul laburist, în 2007, pe fondul revoltei șoferilor care ar fi fost facturați cu până la 1,50 lire sterline pe milă.

Cifrele Ministerului Transporturilor britanic arată că vânzările de vehicule electrice au crescut cu aproape 170% în Marea Britanie, anul acesta.

Marea Britanie – care are un obiectiv de a reduce gazele cu efect de seră la „zero” până în 2050 – găzduiește luna viitoare un summit de acțiune climatică pentru liderii mondiali, pentru a prezenta planuri mai ambițioase și a stabili obiective nete  înainte de reuniunea Cop26 de anul viitor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dublin: Român mort după ce s-a înfipt în țepușele unei porți din fier. Fugea crezând că e urmărit de poliție

Efectul pandemiei în UK: Chiriile din centrele marilor orașe britanice scad cu până la 45%