in

Deși inflația a scăzut în Marea Britanie, prețurile continuă să crească

Deși inflația a scăzut în Marea Britanie, prețurile continuă să crească. În mod neașteptat, inflația a scăzut ușor la 6,7% în cele 12 luni până în august, în ciuda faptului că economiștii au prezis că va crește din nou. Aceasta este în scădere față de 6,8%, cât s-a înregistrat în iulie – dar, în mod esențial, acest lucru nu înseamnă că prețurile nu mai cresc. Prețurile continuă să crească, dar doar într-un ritm ușor mai lent decât în urmă cu un an.
>>> Șomajul explodează în Marea Britanie, țara înregistrează cea mai mare scădere a numărului de angajați

Inflația a scăzut în Marea Britanie

Banca Angliei urmează să se reunească mâine, unde va decide dacă va majora din nou ratele dobânzilor. Rata de bază este în prezent de 5,25% – în decembrie 2021, aceasta era de doar 0,1%.

Oficiul Național de Statistică (ONS) – care publică datele privind inflația în fiecare lună – a declarat că IPC a fost în mare parte atenuat de încetinirea creșterii prețurilor la alimente, plus o scădere a costurilor hotelurilor și a tarifelor aeriene. Creșterile de prețuri pentru alimente și băuturi nealcoolice s-au atenuat la 13,6% în august 2023, în scădere de la 14,9% în iulie.
>>>

Grant Fitzner, economist-șef la Oficiul Național de Statistică, a declarat “Rata inflației a scăzut ușor în această lună, datorită scăderii costului adesea aberant al cazării peste noapte și al biletelor de avion, precum și a creșterii prețurilor la alimente cu mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Creșterea prețului carburanților

“Acest lucru a fost parțial compensat de o creștere a prețului benzinei și motorinei, comparativ cu o scădere abruptă în această perioadă a anului trecut, după prețurile record înregistrate în iulie 2022. Inflația de bază a încetinit în această lună cu mai mult decât rata principală, determinată de scăderea prețurilor la servicii.”

Cancelarul Jeremy Hunt a declarat: “Știrile de astăzi arată că planul de abordare a inflației funcționează – pur și simplu. Dar aceasta este încă prea mare, motiv pentru care este cu atât mai important să ne menținem planul nostru de a o reduce la jumătate, astfel încât să reducem presiunea asupra familiilor și întreprinderilor.”

Dar reprezentantul Partidului Laburist, Rachel Reeves, a adăugat: “Primul ministru este prea slab pentru a schimba situația, în timp ce predecesoarea sa, Liz Truss, continuă să ceară aceleași politici care au prăbușit economia anul trecut pe vremea aceasta. Conservatorii au făcut ravagii, iar oamenii care muncesc plătesc prețul.”

surse: mirror.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un bărbat a decedat după ce departamentul de urgențe l-a trimis acasă și i-a spus să “bea Lucozade”

Cinci bulgari care locuiesc în Marea Britanie acuzați

Cinci bulgari care locuiesc în Marea Britanie acuzați de spionaj pentru Rusia