in

Jeremy Corbyn anunță sfârșitul lui Boris Johnson. Ce vrea să facă liderul laburiștilor

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, vrea să contracareze un Brexit fără acord prin doborârea Guvernului Boris Johnson printr-o moțiune de cenzură și convocarea de alegeri generale, în calitate de șef al unui guvern temporar, relatează AFP.

Corbyn vrea să obțină o nouă amânare a Brexit, stabilit a avea loc pe 31 octombrie. În acest sens, el a trimis o scrisoare principalilor lideri ai partidelor de opoziție și unor deputați conservatori care se opun unui Brexit dur.


„Acest Guvern nu are un mandat pentru o ieșire fără acord, iar referendumul din 2016 nu a dat un mandat în vederea unei ieșiri fără acord”, a scris Corbyn.

„De aceea, intenționez să depun o moțiune de cenzură cât mai curând posibil, atunci când vom fi siguri că vom castiga”, a continuat el.

Jeremy Corbyn ar vrea să obțină încrederea Parlamentului ca șef al unui „Guvern temporar, strict limitat în timp, cu obiectivul de a convoca alegeri generale”.

Apoi, Partidul Laburist ar urma să facă o campanie în vederea organizării unui nou referendum pe tema apartenenței la UE, care ar menționa posibilitatea ca Regatul Unit să rămână membră a Uniunii, potrivit liderului laburist.

Parlamentul britanic își reia activitatea la 3 septembrie, după vacanța de vară. Un premier poate convoca alegeri legislative, cu susținerea a cel puțin două treimi dintre deputați.

Jeremy Corbyn afirmă că poate spera să discute despre acest plan cu celelalte partide de opoziție. „Prioritatea noastră ar trebui să fie să colaborăm în Parlament, pentru a împiedica o ieșire fără acord, profund păguboasă, care să fie impusă țării”, a mai declarat el.

„Există o alegere clară: fie Jeremy Corbyn, ca premier, va trece dincolo de referendum și va distruge economia, fie Boris Johnson, ca premier, va respecta referendumul și va face mai mulți bani pentru NHS și va desfășura mai mulți polițiști pe străzile noastre”, a reacționat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Susținere pentru Boris Johnson. Britanicii, de acord cu un Brexit prin „orice mijloace”Român implicat într-o rețea de escroci din Londra. A luat cinci ani de închisoare

Londra. Bărbat înjunghiat la Ministerul de Interne. Polițiștii înarmați au înconjurat clădirea